Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Метаморф" data-source="post: 322866" data-attributes="member: 5794"><p>И јас бев верник и тоа голем,често сум се молел,во црква сум одел,и Библијата ми е прочитана и за се сум му се молел на Бог де боже здравје, де боже успех,боже воа боже ноа...арно ама една ден ми скурчи на некој начин да се навалувам на некој т.н Бог пишан во книга стара 2000 години помината низ секакви раце,и си реков:Чекај малце успори со богов помагај си сам.И сега самодовербата ми е уште поголема,научив дека "Бог" е уствари во мене.Научив да не го правам тоа што не сакам да ми го прават мене,научив да ги ценам другите луѓе и различните ставови и да учам од нив за погледот кон животот.Ама најголема причина зошто сум станал атеист,фактот кој што мора да го признаете "верниците" е дека религијата само ги дели луѓето на вакви и такви.Никој не е роден ни христијанин ни муслиман и никој не е должен да верува во (за мене апсурди) што му ги наметнува околината.За мене животот претставува само престој на планетава и сакам да го зграбам тој живот ама не според некоја си книга за некој си бог.После животот кај одиме никој не знае,затоа си се сакам сам себе си на прво место,ги сакам другите без разлика дали спијат со маж или со жена,дали се црни или бели,дали се атеисти или верници,ја почитувам природата у глобала,го сакам и животот и за мене Бог е Земјата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Метаморф, post: 322866, member: 5794"] И јас бев верник и тоа голем,често сум се молел,во црква сум одел,и Библијата ми е прочитана и за се сум му се молел на Бог де боже здравје, де боже успех,боже воа боже ноа...арно ама една ден ми скурчи на некој начин да се навалувам на некој т.н Бог пишан во книга стара 2000 години помината низ секакви раце,и си реков:Чекај малце успори со богов помагај си сам.И сега самодовербата ми е уште поголема,научив дека "Бог" е уствари во мене.Научив да не го правам тоа што не сакам да ми го прават мене,научив да ги ценам другите луѓе и различните ставови и да учам од нив за погледот кон животот.Ама најголема причина зошто сум станал атеист,фактот кој што мора да го признаете "верниците" е дека религијата само ги дели луѓето на вакви и такви.Никој не е роден ни христијанин ни муслиман и никој не е должен да верува во (за мене апсурди) што му ги наметнува околината.За мене животот претставува само престој на планетава и сакам да го зграбам тој живот ама не според некоја си книга за некој си бог.После животот кај одиме никој не знае,затоа си се сакам сам себе си на прво место,ги сакам другите без разлика дали спијат со маж или со жена,дали се црни или бели,дали се атеисти или верници,ја почитувам природата у глобала,го сакам и животот и за мене Бог е Земјата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
На врв
Bottom