Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 288381" data-attributes="member: 3931"><p>Мислите ли дека треба да се воведе веронаука во училиштата?Вчера вечер гледајки ги младите како одеа во црква(разголени и со миничи)а се знае како треба жена да влезе во божји храм,слушајки ги дека појма немаат кога се протнуваат под олтарот што всушност тој значи,додека се изведуваше литургијата тие се кикотеа и да не должам .Поентата ми е уствари дека и јас сум верник на стаклени нозе која знае за неа слушајки од родителите,комшиите,тв и библијата која ја имам прочитано прескокнувајки по некоја стр.Од божјото пишано многу заповеди ние христијаните не ги спроведуваме.Машките деца кај нас не се обрежуваат,јадеме свинско,работиме и сабота и недела па и на празникот идр .Во животот имам толку проблеми,толку изударан образ по неколку пати од двете страни,сопругот цел живот гледа болни родители,инвалиди,помагаме цело време за на крај да ми рече попот "Господ ве искушува колку сте јаки".Зошто мора господ на некои луге да им даде радост а на некои тага ?затоа верата се губи оти на крај нели се вели Господ сите ке ве помилува,и лоѓиот и добриот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 288381, member: 3931"] Мислите ли дека треба да се воведе веронаука во училиштата?Вчера вечер гледајки ги младите како одеа во црква(разголени и со миничи)а се знае како треба жена да влезе во божји храм,слушајки ги дека појма немаат кога се протнуваат под олтарот што всушност тој значи,додека се изведуваше литургијата тие се кикотеа и да не должам .Поентата ми е уствари дека и јас сум верник на стаклени нозе која знае за неа слушајки од родителите,комшиите,тв и библијата која ја имам прочитано прескокнувајки по некоја стр.Од божјото пишано многу заповеди ние христијаните не ги спроведуваме.Машките деца кај нас не се обрежуваат,јадеме свинско,работиме и сабота и недела па и на празникот идр .Во животот имам толку проблеми,толку изударан образ по неколку пати од двете страни,сопругот цел живот гледа болни родители,инвалиди,помагаме цело време за на крај да ми рече попот "Господ ве искушува колку сте јаки".Зошто мора господ на некои луге да им даде радост а на некои тага ?затоа верата се губи оти на крај нели се вели Господ сите ке ве помилува,и лоѓиот и добриот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
На врв
Bottom