Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Auditore" data-source="post: 288312" data-attributes="member: 1051"><p>^ Не е божја реч, туку е човечка реч. Доколку би била божја реч зарем би дозволил човек да ја пишува? Целата вистина е, луѓето во тоа време имале многу необјаснети работи и единствен начин на кој можеле да ги објаснат е преку некое битие со натприродна моќ. Точно е дека за многумина има добро влијание, но човештвото е дојдено до тој степен на свест каде што не се потребни вакви измислени приказни за да знаеме дека треба да правиме добро. Господ и неговата РЕЧ ја губат репутацијата кај човештвото веќе неколку децении па види до каде стаса светот, се помалку војни и се поголема свест. И ако гледаме статистички, повеќе војни се воделе околу религија одколку за било која друга причина. Trust me, we are totally fine without made up stories about god, we are rocking this world.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Auditore, post: 288312, member: 1051"] ^ Не е божја реч, туку е човечка реч. Доколку би била божја реч зарем би дозволил човек да ја пишува? Целата вистина е, луѓето во тоа време имале многу необјаснети работи и единствен начин на кој можеле да ги објаснат е преку некое битие со натприродна моќ. Точно е дека за многумина има добро влијание, но човештвото е дојдено до тој степен на свест каде што не се потребни вакви измислени приказни за да знаеме дека треба да правиме добро. Господ и неговата РЕЧ ја губат репутацијата кај човештвото веќе неколку децении па види до каде стаса светот, се помалку војни и се поголема свест. И ако гледаме статистички, повеќе војни се воделе околу религија одколку за било која друга причина. Trust me, we are totally fine without made up stories about god, we are rocking this world. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
На врв
Bottom