Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Значењето на жената
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 264242" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Georgia'">„Ние не ја сакаме како робинка; ние ја сакаме слободна и кралска, било ноќе, кога нејзината љубов во нашите раце бие битка со смртта, било дење, кога Нејзината верност јава покрај нас во борбата на животот.</span></span></span></p><p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Georgia'"><strong><span style="font-family: inherit">“Нека пред мене застане жената опашана со меч!” – Книга на Законот</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Georgia'">Така вели оваа наша Книга на Законот. Ние ја почитуваме жената во чистотата на Нејзината сопствена природа; ние не го узурпираме правото да ја критикуваме.</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Ние и посакуваме добредојде како наша сојузничка, ја повикуваме слободно да дојде во нашиот логор, блескава, опашана со меч.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде, ти, Жено, те поздравуваме како Ѕвезда!</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде на лумпување и веселба! Добредојде во борба и на гозба!</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде на бдеење и победа! Добредојде во војна со сите свои рани! Добредојде во мир со своите свечени паради!</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде во страст и громогласна смеа!</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде на трпеза и в кревет!</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Добредојде на фанфари и</span></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">триумф; добредојде на тажење и смрт!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Georgia'">Ние телемитите сме оние кои вистински ја сакаат и почитуваат Жената, кои ја сметаат подеднакво безгрешна и бесрамна како што сме и ние самите; а оние кои велат да ја презираме, се оние, кои бегаат од замавот на нашата сабја со која ги раскинуваме за’рѓаните окови од нејзините нозе.“ - <strong><a href="http://heptagramxi.wordpress.com/2013/10/05/секоја-жена-е-ѕвезда/">Секоја Жена е Ѕвезда</a></strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 264242, member: 2897"] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Georgia]„Ние не ја сакаме како робинка; ние ја сакаме слободна и кралска, било ноќе, кога нејзината љубов во нашите раце бие битка со смртта, било дење, кога Нејзината верност јава покрај нас во борбата на животот.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [INDENT=1][SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Georgia][B][FONT=inherit]“Нека пред мене застане жената опашана со меч!” – Книга на Законот[/FONT][/B][/FONT][/COLOR][/SIZE][/INDENT] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Georgia]Така вели оваа наша Книга на Законот. Ние ја почитуваме жената во чистотата на Нејзината сопствена природа; ние не го узурпираме правото да ја критикуваме.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Ние и посакуваме добредојде како наша сојузничка, ја повикуваме слободно да дојде во нашиот логор, блескава, опашана со меч.[/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Georgia]Добредојде, ти, Жено, те поздравуваме како Ѕвезда![/FONT][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Добредојде на лумпување и веселба! Добредојде во борба и на гозба![/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Добредојде на бдеење и победа! Добредојде во војна со сите свои рани! Добредојде во мир со своите свечени паради![/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Добредојде во страст и громогласна смеа![/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Добредојде на трпеза и в кревет![/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]Добредојде на фанфари и[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=Georgia]триумф; добредојде на тажење и смрт![/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Georgia]Ние телемитите сме оние кои вистински ја сакаат и почитуваат Жената, кои ја сметаат подеднакво безгрешна и бесрамна како што сме и ние самите; а оние кои велат да ја презираме, се оние, кои бегаат од замавот на нашата сабја со која ги раскинуваме за’рѓаните окови од нејзините нозе.“ - [B][URL='http://heptagramxi.wordpress.com/2013/10/05/секоја-жена-е-ѕвезда/']Секоја Жена е Ѕвезда[/URL][/B][/FONT][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Значењето на жената
На врв
Bottom