Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 324541" data-attributes="member: 1768"><p>Дека Дедо Мраз се татковците, не е лага. Подарокот под елка, го ставаат родителите, ама жена не се маскира во Дедо Мраз, маж се маскира. </p><p>- така да, не е лага.</p><p>Самовили, вештерки, Господ, Богови, змејови, јас знам дека не постојат, дека се плод на фантазијата, ама тоа е мој став и мое гледање на работите. За да му доволам да има свој став, му кажувам дека САМОВИЛИТЕ СЕКОЈ ГИ ГЛЕДА НА СВОЈ НАЧИН. - тоа не е лага. Ти ги гледаш како непостоечки банални измислени приказни од старите. Јас ги гледам како изменети митови за амазонки. И тоа треба да ги гледа на некаков начин. - така да, и тоа не е лага. </p><p>Точно е дека децата не мора да ја знаат суровата реалност, не мора да знаат дека за пари некој може да ги убие на улица. Ама тоа што ќе му кажам дека сонцето ќе го изгори ако излезе надвор. Посебно ако тоа му го кажам на син ми што сѐ зема здраво за готово, после ти да го соблечеш на плажа. Пошо и таму има сонце. </p><p>А дека на децата треба да им се вика дека се донесени од штрк... апсолутно сум против. Еве мене мајка ми така ми викаше и јас додека не сфатив како сум направен се чувствував посвоен. Па и рано сум го научил тој збор, па на секое сум ѝ го викал на мајка ми. </p><p>Да не набројувам, и онака предалеку отидовме од темава, само сакав да кажам, дека според мене, децата треба пополека да се запознаваат со вистината, не дека ако ми рече „како сум јас направен ?“ да му објаснам од детаљ до детаљ. Туку прво ќе се каже тоа(љубов на мама и тато), по некоја година, кога ќе проработат хормоните и кога ќе почне да бара по гугл... ќе дознае што конкретно е таа љубов. Или ако даде Бог да ме прашуваат и тогаш... тато ќе им каже. </p><p>Сѐ што сакав да кажам е, сметам дека е потполно погрешно, децата да дознаваат невини лаги(кажани од желба детето полесно да си создаде слика во глава), потоа тие лаги да бидат потполно различни.</p><p>Мене ме болеле тие лаги. Бидејќи ме болеле, не сакам и нив да ги болат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 324541, member: 1768"] Дека Дедо Мраз се татковците, не е лага. Подарокот под елка, го ставаат родителите, ама жена не се маскира во Дедо Мраз, маж се маскира. - така да, не е лага. Самовили, вештерки, Господ, Богови, змејови, јас знам дека не постојат, дека се плод на фантазијата, ама тоа е мој став и мое гледање на работите. За да му доволам да има свој став, му кажувам дека САМОВИЛИТЕ СЕКОЈ ГИ ГЛЕДА НА СВОЈ НАЧИН. - тоа не е лага. Ти ги гледаш како непостоечки банални измислени приказни од старите. Јас ги гледам како изменети митови за амазонки. И тоа треба да ги гледа на некаков начин. - така да, и тоа не е лага. Точно е дека децата не мора да ја знаат суровата реалност, не мора да знаат дека за пари некој може да ги убие на улица. Ама тоа што ќе му кажам дека сонцето ќе го изгори ако излезе надвор. Посебно ако тоа му го кажам на син ми што сѐ зема здраво за готово, после ти да го соблечеш на плажа. Пошо и таму има сонце. А дека на децата треба да им се вика дека се донесени од штрк... апсолутно сум против. Еве мене мајка ми така ми викаше и јас додека не сфатив како сум направен се чувствував посвоен. Па и рано сум го научил тој збор, па на секое сум ѝ го викал на мајка ми. Да не набројувам, и онака предалеку отидовме од темава, само сакав да кажам, дека според мене, децата треба пополека да се запознаваат со вистината, не дека ако ми рече „како сум јас направен ?“ да му објаснам од детаљ до детаљ. Туку прво ќе се каже тоа(љубов на мама и тато), по некоја година, кога ќе проработат хормоните и кога ќе почне да бара по гугл... ќе дознае што конкретно е таа љубов. Или ако даде Бог да ме прашуваат и тогаш... тато ќе им каже. Сѐ што сакав да кажам е, сметам дека е потполно погрешно, децата да дознаваат невини лаги(кажани од желба детето полесно да си создаде слика во глава), потоа тие лаги да бидат потполно различни. Мене ме болеле тие лаги. Бидејќи ме болеле, не сакам и нив да ги болат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
На врв
Bottom