Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 324519" data-attributes="member: 1768"><p>Па затоа и реков дека секој си ја замислува како сака... јас ѝ кажав како јас ја гледам Самовилата... Еве син ми, од мал самовилата ја викаше баба Весна. Без јас да му кажам. </p><p>Не мислам дека ја убива фантазијата и реалноста, туку само го поттикнува детето да размислува повеќе и да не ја гледа самовилата како детерминирано такво сушстество, бидејќи не сакам кога ќе порасне, во самовилата да бара фактичко постоење на самовилско суштество. Сакам да биде способно да гледа напред од тие описи.</p><p>Можеби грешам со начинот на кој што сакам да го постигнам тоа, ама ете, така мислам дека ќе го постигнам.</p><p>Во однос на голотијата... таа не оди потполно гола, оди како што оди и кога е на плажа. И нема зошто да ѝ викам дека е погрешно тоа(исто како што ти не си ѝ викала) напротив, баш треба да го прави она што ѝ се прави, сѐ додека не повредува никого, и сѐ додека гледам дека со постапките не се повредува себе си.</p><p></p><p>Во однос на самовилите, погоре кажав, да не се повторувам.</p><p>Јас не реков дека си лажго во однос на горењето на сонце. Ама ти кажав, може да изгори и да е со маичка, ќе изгори на носето, на рацете, на ноџињата, ако не се заштити со крема или слично.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 324519, member: 1768"] Па затоа и реков дека секој си ја замислува како сака... јас ѝ кажав како јас ја гледам Самовилата... Еве син ми, од мал самовилата ја викаше баба Весна. Без јас да му кажам. Не мислам дека ја убива фантазијата и реалноста, туку само го поттикнува детето да размислува повеќе и да не ја гледа самовилата како детерминирано такво сушстество, бидејќи не сакам кога ќе порасне, во самовилата да бара фактичко постоење на самовилско суштество. Сакам да биде способно да гледа напред од тие описи. Можеби грешам со начинот на кој што сакам да го постигнам тоа, ама ете, така мислам дека ќе го постигнам. Во однос на голотијата... таа не оди потполно гола, оди како што оди и кога е на плажа. И нема зошто да ѝ викам дека е погрешно тоа(исто како што ти не си ѝ викала) напротив, баш треба да го прави она што ѝ се прави, сѐ додека не повредува никого, и сѐ додека гледам дека со постапките не се повредува себе си. Во однос на самовилите, погоре кажав, да не се повторувам. Јас не реков дека си лажго во однос на горењето на сонце. Ама ти кажав, може да изгори и да е со маичка, ќе изгори на носето, на рацете, на ноџињата, ако не се заштити со крема или слично. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
На врв
Bottom