Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Io Sono" data-source="post: 324511" data-attributes="member: 6217"><p>Ахам... во ред.</p><p></p><p>Кога те прашува како дошла на светов, и ја објаснуваш постапката? Дека мене штркот ме донесе па пак пораснав здрав и прав. Сега сум малку збунет од твоево резонирање. И читаш на ќерка ти пред спиење приказни за самовили, или и кажуваш отворено дека такви работи не постојат и дека тоа се глупости? Кога ќе те праша како настанал светот и објаснуваш за сингуларитетот?</p><p></p><p>Друга работа за постот погоре: ако излезе на сонце може да изгори. Тоа не е никаква лага. Да, може да се заштити со крема, може да се заштити со чадор за сонце, а може дури и да се заштити со облека. Тоа каква заштита ќе примени не го менува фактот дека може да изгори гола на сонце.</p><p></p><p>Но тоа нема врска затоа што на децата им се објаснува она што им е потребно да го знаат во дадениот момент. Со време тие ќе си научат се што треба да знаат. Но ако се плашиш дека детето ќе го направиш "идиот", тогаш седни и разбиј му ги сите илузии и детски фантазии и види што ќе се случи. Немој да и сликаш хармоничен свет, насликај и реален свет, пушти и документарци нека види војни, страдања, убивања... така ќе стане вистинска личност.</p><p></p><p>Така?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Io Sono, post: 324511, member: 6217"] Ахам... во ред. Кога те прашува како дошла на светов, и ја објаснуваш постапката? Дека мене штркот ме донесе па пак пораснав здрав и прав. Сега сум малку збунет од твоево резонирање. И читаш на ќерка ти пред спиење приказни за самовили, или и кажуваш отворено дека такви работи не постојат и дека тоа се глупости? Кога ќе те праша како настанал светот и објаснуваш за сингуларитетот? Друга работа за постот погоре: ако излезе на сонце може да изгори. Тоа не е никаква лага. Да, може да се заштити со крема, може да се заштити со чадор за сонце, а може дури и да се заштити со облека. Тоа каква заштита ќе примени не го менува фактот дека може да изгори гола на сонце. Но тоа нема врска затоа што на децата им се објаснува она што им е потребно да го знаат во дадениот момент. Со време тие ќе си научат се што треба да знаат. Но ако се плашиш дека детето ќе го направиш "идиот", тогаш седни и разбиј му ги сите илузии и детски фантазии и види што ќе се случи. Немој да и сликаш хармоничен свет, насликај и реален свет, пушти и документарци нека види војни, страдања, убивања... така ќе стане вистинска личност. Така? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Засраменост
На врв
Bottom