Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Досие X на форумот
Егзорцизам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 294844" data-attributes="member: 1867"><p>Пред околу 3 години имав доста тежок период, бев многу анксиозна, бев заробена во лош брак, не спиев, кога спиев имав кошмари и тн. Незнам зошто отидов во католичка црква. Си позборувавме со отецот, му се отворив и тој заклучи дека треба да ми се изврши егзорцизам. За да ме убеди ми наброја еден куп слични примери и да ви кажам искрено бев преплашена. Требаше да помине некое време за да отецот добие дозвола за тоа, а за тоа време јас требаше да се одлучам. Секако дека не прифатив. Си ветив дека на друг начин ке се справам со ѓаволот во себе.</p><p>Го сменив начинот на живот, си ги сменив размислувањата, местото на живеење... Едноставно се тргнав од сите нешта што не ги сакав и почнав да живеам онака како што мене ми беше убаво, а не на другите. Ги правев работите што ме правеа срекна и оп... се се врати во нормала, всушност и никогаш не било подобро.</p><p>Демоните не обземаат кога се силуваме самите себе, кога не си го слушаме срцето, кога не си го слушаме телото, кога премногу се грижиме за тоа што другите мислат и ги прилагодуваме своите постапки на туѓото мислење. Демоните не обземаат кога подпаѓаме пред искушенијата, кога сме лакоми и материјалисти. Демоните не обземаат кога не се сакаме и не се почитуваме такви какви што сме.</p><p>Никој тука не може да ни помогне освен ние самите.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 294844, member: 1867"] Пред околу 3 години имав доста тежок период, бев многу анксиозна, бев заробена во лош брак, не спиев, кога спиев имав кошмари и тн. Незнам зошто отидов во католичка црква. Си позборувавме со отецот, му се отворив и тој заклучи дека треба да ми се изврши егзорцизам. За да ме убеди ми наброја еден куп слични примери и да ви кажам искрено бев преплашена. Требаше да помине некое време за да отецот добие дозвола за тоа, а за тоа време јас требаше да се одлучам. Секако дека не прифатив. Си ветив дека на друг начин ке се справам со ѓаволот во себе. Го сменив начинот на живот, си ги сменив размислувањата, местото на живеење... Едноставно се тргнав од сите нешта што не ги сакав и почнав да живеам онака како што мене ми беше убаво, а не на другите. Ги правев работите што ме правеа срекна и оп... се се врати во нормала, всушност и никогаш не било подобро. Демоните не обземаат кога се силуваме самите себе, кога не си го слушаме срцето, кога не си го слушаме телото, кога премногу се грижиме за тоа што другите мислат и ги прилагодуваме своите постапки на туѓото мислење. Демоните не обземаат кога подпаѓаме пред искушенијата, кога сме лакоми и материјалисти. Демоните не обземаат кога не се сакаме и не се почитуваме такви какви што сме. Никој тука не може да ни помогне освен ние самите. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Забава
Досие X на форумот
Егзорцизам
На врв
Bottom