Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Државен испит за студенти
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Altaïr" data-source="post: 306821" data-attributes="member: 1548"><p>Па по тоа што гледам какви албанци живеат тука а какви во Албанија затоа кажав дека едните не се како другите, дури и Албанците во Албанија не ги сакаат овие што живеат кај нас и зборуваат се најлошо за нив. И како тоа ако некој сакал да те убие сигурно немало да излезе на вакви протести, демек тоа што излегол на протест го прави добар човек и нема да те убие, а тоа уствари ако поминеш низ Чаир во 1-2 по полноќ прашање е дали дома ќе си отидеш. </p><p>Ако работата се добивала партиски како што викаш ќе немаше невработени Македонци, добро знаеме како се добива работно место, ако сакаш и примери ќе ти кажам каде не се гледало кој што знае и колку е квалификуван за работата туку се гледало да се исполни процентот за да не се лутат истите тие со кои беше рамо до рамо денес, такви примери има многу. Точно, некаде и партиски вработуваат но повеќе случаи има каде не се партиски, зборуваме за албански вработувања. Не викам ништо за протестот, браво за тоа, ама да протестирам со некој кој утре ќе го вработат пред мене нема шанси. Да не зборувам за тоа дека ако тие се толку добри како што ги прават сите, зашто не ги одбиваат работните места што им ги нудат. Нека речат не сакам да работам ова не сум квалификуван, ќе учам и кога ќе завршам тогаш ќе сакам. Ама ние сме единствена држава каде малцинството ја води државата, и јас да излегувам и да бранам такви, ни на сон.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Altaïr, post: 306821, member: 1548"] Па по тоа што гледам какви албанци живеат тука а какви во Албанија затоа кажав дека едните не се како другите, дури и Албанците во Албанија не ги сакаат овие што живеат кај нас и зборуваат се најлошо за нив. И како тоа ако некој сакал да те убие сигурно немало да излезе на вакви протести, демек тоа што излегол на протест го прави добар човек и нема да те убие, а тоа уствари ако поминеш низ Чаир во 1-2 по полноќ прашање е дали дома ќе си отидеш. Ако работата се добивала партиски како што викаш ќе немаше невработени Македонци, добро знаеме како се добива работно место, ако сакаш и примери ќе ти кажам каде не се гледало кој што знае и колку е квалификуван за работата туку се гледало да се исполни процентот за да не се лутат истите тие со кои беше рамо до рамо денес, такви примери има многу. Точно, некаде и партиски вработуваат но повеќе случаи има каде не се партиски, зборуваме за албански вработувања. Не викам ништо за протестот, браво за тоа, ама да протестирам со некој кој утре ќе го вработат пред мене нема шанси. Да не зборувам за тоа дека ако тие се толку добри како што ги прават сите, зашто не ги одбиваат работните места што им ги нудат. Нека речат не сакам да работам ова не сум квалификуван, ќе учам и кога ќе завршам тогаш ќе сакам. Ама ние сме единствена држава каде малцинството ја води државата, и јас да излегувам и да бранам такви, ни на сон. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Државен испит за студенти
На врв
Bottom