Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Дом
Домашни правила
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="~ Скарлетка ~" data-source="post: 166643" data-attributes="member: 2024"><p>Дали имате некои правила по кои се раководите по дома? на пример вакви:</p><p></p><p style="text-align: center">[ATTACH=full]12591[/ATTACH]</p><p></p><p>јас сега за сега имам драфт од тие што ќе ги напишам кои се моментално на англиски а ќе размислам дали да ги преведам или да останат така. моментално моите правила се следните:</p><p>- never give up</p><p>- set a good example</p><p>- work hard</p><p>- always tell the truth</p><p>- keep your promises</p><p>- don't interrupt</p><p>- try new things</p><p>- have fun</p><p>- smile</p><p>- be patient</p><p>- use kind words</p><p>- respect the need for privacy</p><p>- laugh out loud</p><p>- show affection</p><p>- trust in yourself</p><p>- dream big</p><p>- play fair</p><p>- share</p><p>- honor family</p><p>- help each other</p><p>- listen</p><p>- be good host</p><p>- say please and thank you</p><p>- love deeply</p><p>- say i love you</p><p>- kiss goodnight</p><p>- give time to think</p><p>- remember you are loved</p><p>и најважното според мене</p><p>- break these rules one in a while</p><p>имам уште десетина ама осетив дека се премногу и овие па ги скратив</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="~ Скарлетка ~, post: 166643, member: 2024"] Дали имате некои правила по кои се раководите по дома? на пример вакви: [CENTER][ATTACH=full]12591[/ATTACH][/CENTER] јас сега за сега имам драфт од тие што ќе ги напишам кои се моментално на англиски а ќе размислам дали да ги преведам или да останат така. моментално моите правила се следните: - never give up - set a good example - work hard - always tell the truth - keep your promises - don't interrupt - try new things - have fun - smile - be patient - use kind words - respect the need for privacy - laugh out loud - show affection - trust in yourself - dream big - play fair - share - honor family - help each other - listen - be good host - say please and thank you - love deeply - say i love you - kiss goodnight - give time to think - remember you are loved и најважното според мене - break these rules one in a while имам уште десетина ама осетив дека се премногу и овие па ги скратив [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Дом
Домашни правила
На врв
Bottom