Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дозволи и забрани во врската
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 268466" data-attributes="member: 3001"><p>Дозволи и забрани во врската?</p><p>Кој треба да ми дозволи или забрани нешто ако јас тоа сакам и треба да го направам?</p><p>Зар не е тоа оптоварување во врската ако секојдневно се мислам дали нешто ми е забрането или дозволено?</p><p>Тоа за мене не е врска, туку со мене некој си игра мајтап. Дали треба јас да прашувам може ли да пијам кафе со другар, другарка, да одам во кино, или на некој службен состанок на кој сите се мажи?</p><p>Само на кучето можам да му дозволам да моча во дворот или да му забранам да влегува дома, но и тоа не ме слуша.</p><p>Никому во животот не можете да му забраните ништо ако тој не сака или пак сака да направи нешто за што мисли дека е правилно. Не се залажувајте, забраната никаде не функционира во вистинска смисла. Сите си прават се што сакаат, но шепкаат -тоа е забрането, ќути, ќути.</p><p>Човек во зависност од својата еволуција , сам на себе си поставува забрани и дозволи, ги почитува во најголем број, но понекогаш и свесно ги заобиколува.</p><p>А забрани и дозволи кон друго суштество на планета Земја, е само задоволување на своето его и илузија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 268466, member: 3001"] Дозволи и забрани во врската? Кој треба да ми дозволи или забрани нешто ако јас тоа сакам и треба да го направам? Зар не е тоа оптоварување во врската ако секојдневно се мислам дали нешто ми е забрането или дозволено? Тоа за мене не е врска, туку со мене некој си игра мајтап. Дали треба јас да прашувам може ли да пијам кафе со другар, другарка, да одам во кино, или на некој службен состанок на кој сите се мажи? Само на кучето можам да му дозволам да моча во дворот или да му забранам да влегува дома, но и тоа не ме слуша. Никому во животот не можете да му забраните ништо ако тој не сака или пак сака да направи нешто за што мисли дека е правилно. Не се залажувајте, забраната никаде не функционира во вистинска смисла. Сите си прават се што сакаат, но шепкаат -тоа е забрането, ќути, ќути. Човек во зависност од својата еволуција , сам на себе си поставува забрани и дозволи, ги почитува во најголем број, но понекогаш и свесно ги заобиколува. А забрани и дозволи кон друго суштество на планета Земја, е само задоволување на своето его и илузија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дозволи и забрани во врската
На врв
Bottom