Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Децата и религијата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 301497" data-attributes="member: 272"><p>Кога ќе ја интерпретираат библијата како уште едно обично епско романче, кога ќе ја изедначат со сите други (ете Илијада, Одисеја) тогаш на детето ќе му се долови моментот дека тоа се работи само за прикаски од епски карактер, и дека може, но и не мора да ја гледаат моралната порака во неа. Сепак денешниве деца повеќе ги интересира текот на прикаската отколку моралната поука извадена од неа. Ова второто дури мислам дека е и вметнато од родителите/наставникот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 301497, member: 272"] Кога ќе ја интерпретираат библијата како уште едно обично епско романче, кога ќе ја изедначат со сите други (ете Илијада, Одисеја) тогаш на детето ќе му се долови моментот дека тоа се работи само за прикаски од епски карактер, и дека може, но и не мора да ја гледаат моралната порака во неа. Сепак денешниве деца повеќе ги интересира текот на прикаската отколку моралната поука извадена од неа. Ова второто дури мислам дека е и вметнато од родителите/наставникот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Децата и религијата
На врв
Bottom