Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Детството ми помина со...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="SaltNPepa" data-source="post: 253105" data-attributes="member: 3155"><p>Израснав кај баба ми, кога кренав на училиште со последното ѕвонче јас пак се селев таму. Улицата ни беше полна со деца, генерациски скоро сите бевме тука некаде, имаше и постари и помали од нас. Главно се играше криенка, фудбал, тенис...Кога малку потпораснавме, некако родителите многу не ни обрнуваа внимание и сите знаеја дека кај се сите таму си и ти. Обично денот го преспивавме, а ноќта лутавме. Шетавме од улица до улица, имавме „маалски пресметки„, знаевме да скинеме по некоја зелена кајсија па да не истераат. Имавме неколку места каде се собиравме, еден секогаш одеше и купуваше сончоглед или семки за сите и така низ муабет обично го дочекувавме изгрејсонцето и се прибиравме за дневно спиење. Следната вечер пак така. Растевме со сите детски емисии и цртани филмови што ги набројаа членовите. Во кратко, ние бевме деца.</p><p></p><p>Денес такво нешто ретко може да се види, дел затоа што веќе не е безбедно, дел затоа што ФБ и интернетот се поинтересни. На денешниве генерации не им е сфатливо што значи да се извалкаш во прашина, да паднеш и да се повредиш играјќи со друштвото или што значат ноќните берби на зелени кајсии.</p><p></p><p>И на улиците им недостасува детскиот џагор, што се помалку и помалку ќе се слуша како што одминува времето.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaltNPepa, post: 253105, member: 3155"] Израснав кај баба ми, кога кренав на училиште со последното ѕвонче јас пак се селев таму. Улицата ни беше полна со деца, генерациски скоро сите бевме тука некаде, имаше и постари и помали од нас. Главно се играше криенка, фудбал, тенис...Кога малку потпораснавме, некако родителите многу не ни обрнуваа внимание и сите знаеја дека кај се сите таму си и ти. Обично денот го преспивавме, а ноќта лутавме. Шетавме од улица до улица, имавме „маалски пресметки„, знаевме да скинеме по некоја зелена кајсија па да не истераат. Имавме неколку места каде се собиравме, еден секогаш одеше и купуваше сончоглед или семки за сите и така низ муабет обично го дочекувавме изгрејсонцето и се прибиравме за дневно спиење. Следната вечер пак така. Растевме со сите детски емисии и цртани филмови што ги набројаа членовите. Во кратко, ние бевме деца. Денес такво нешто ретко може да се види, дел затоа што веќе не е безбедно, дел затоа што ФБ и интернетот се поинтересни. На денешниве генерации не им е сфатливо што значи да се извалкаш во прашина, да паднеш и да се повредиш играјќи со друштвото или што значат ноќните берби на зелени кајсии. И на улиците им недостасува детскиот џагор, што се помалку и помалку ќе се слуша како што одминува времето. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Детството ми помина со...
На врв
Bottom