Да сакаш значи да живееш или да живееш значи да сакаш?

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Што мислите според вас, по кој тек се движат работите?
Од моментот кога сфаќаме дека знаеме да сакаме и сме сакани, почнуваме да живееме?
Или живееме со примарна цел да го пронајдиме она нешто кое за нас ќе претставува љубов, кое ќе го сакаме и ќе дозволиме да ни врати со иста мера?
Каков е случајот кај вас, конкретно, живеете за тоа да сакате и да бидете сакани или едноставно сакате зошто тоа е она што ви овозможува и што ви дава волја за живот?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Живеше живееше живееше ..... и на крај се ожени : )

Ја батка, сакам да живу , а и живу за да сакам
Упрао си Сарчи, кд човек подпорасне и најде си сродну душу за коју пред тој мислеаја дека за тој и живи, устфари види дека не е тој тој, сака нешто ново и ново, још и још, е тк му дојде воља за живот : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Nightmare_f and Сара.13

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас живеам за да сакам, односно за мене значи - да сакаш значи да живееш.

Никогаш не би живеела без мојот сакан. Секоја секунда сакам да бидам со него и кога не сум, секоја секунда мислам на него. Се будам наутро, прва помисла ми е "името" негово; дали е станат, како е, што прави... Заспивам мислејќи на него.

Постојат многу убави работи, на пример, концерт на awesome банд, јака журка, патување.... Ама сите тие работи не се доволнo убави колку времето поминато заедно. На пример, заедно 24 часа; будење заедно, готвење заедно, гледање филмче заедно... and other stuff.

Во зборовите на Jack Johnson: Love is that answer, at least for most of the questions in my heart.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Јувентино, не ми стои логички ова што сакаш да го кажеш? да образложиш?

јас мислам дека во воведот доволно е образложено, и јасна е целта на прашањето, има членови кои веќе одговориле, значи не е тешко за сфаќање..

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Точно човек живее за да сака, но тоа треба да биде возвратено. Ти можеш и сите да ги сакаш, но ако не те сакаат ке се чуствуваш неисполнето. Значи треба да бидеш сакан и да сакаш тогаш ке се чуствуваш исполнето и ке живееш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мислам дека целта на нашето постоење е да ја доживееме љубовта на било кој начин(знаеме дека постојан различни видови на љубов).. Да добиеме и неминовно да ја дадеме без да сакаме да ја поседуваме.. Некаде читав некоја убава приказна за некој човек кој бил во последниот миг од својот живот..дошол ангел и единственото пршање кое му го поставил било: дали ја осети љубовта? Мислам љубовта е земање и давање..

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and parvati