Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Дали џентлмените се загрозен вид во изумирање?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 119868" data-attributes="member: 1302"><p>Постов ти е ептен феминистички, и како женско и јас потполно те поддржувам. Сакам и јас да сум независна и слободна и рамноправна.</p><p>Но не знам дали ти си почувствувала ама јас во многу ситуации сум се осетила како да сум конкуренција на машките околу мене. Почнаа да не третираат како машки другар. Епа сигурно нешто значи тоа што се они машки а ние женски, сигурно не е исто местото на мајката и местото на таткото, постопи полова разлика бидејќи така сме настанати. Јас признавам дека сакам утре тој што ќе ми биде маж да ме стави на пиедестал со љубовта и почитта што ќе ја има за мене, нормално ако тоа го заслужувам. Моменталното крајно неџентлменско однесување на мажите дури е и закана за жените. Зголемен е бројот на физички напади врз своите сопруги, и постојана психичка тортура. Баш поради тоа што мажите мислат дека ние сме го прифатиле како нешто нормално пцуењето,тепањето и увредите. Јас не мислам дека џентлмен е човек кој ќе стои како кип до мене, ќе служи за отварање на врата и плаќање на сметка. Сепак холивудските филмовите и тоа како влијаат на тоа како ги доживуваме работите потоа. Како жена сакам да бидам понежната половина, и сакам со нежност да се однесуваат кон мене. Не ме прави тоа ниту неспособна, ниту мрзелива и далеку од паразитка. Сакам утре мојот син да гледа како неговиот татко ја почитува неговата мајка, а мојата ќерка да научи дека за такво однесување мора да биде достојна. Современи дами и џентлмени.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 119868, member: 1302"] Постов ти е ептен феминистички, и како женско и јас потполно те поддржувам. Сакам и јас да сум независна и слободна и рамноправна. Но не знам дали ти си почувствувала ама јас во многу ситуации сум се осетила како да сум конкуренција на машките околу мене. Почнаа да не третираат како машки другар. Епа сигурно нешто значи тоа што се они машки а ние женски, сигурно не е исто местото на мајката и местото на таткото, постопи полова разлика бидејќи така сме настанати. Јас признавам дека сакам утре тој што ќе ми биде маж да ме стави на пиедестал со љубовта и почитта што ќе ја има за мене, нормално ако тоа го заслужувам. Моменталното крајно неџентлменско однесување на мажите дури е и закана за жените. Зголемен е бројот на физички напади врз своите сопруги, и постојана психичка тортура. Баш поради тоа што мажите мислат дека ние сме го прифатиле како нешто нормално пцуењето,тепањето и увредите. Јас не мислам дека џентлмен е човек кој ќе стои како кип до мене, ќе служи за отварање на врата и плаќање на сметка. Сепак холивудските филмовите и тоа како влијаат на тоа како ги доживуваме работите потоа. Како жена сакам да бидам понежната половина, и сакам со нежност да се однесуваат кон мене. Не ме прави тоа ниту неспособна, ниту мрзелива и далеку од паразитка. Сакам утре мојот син да гледа како неговиот татко ја почитува неговата мајка, а мојата ќерка да научи дека за такво однесување мора да биде достојна. Современи дами и џентлмени. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Дали џентлмените се загрозен вид во изумирање?
На врв
Bottom