Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали љубовта се купува со пари?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 99723" data-attributes="member: 266"><p>Парите се само посредник. Кога не би постоеле, би правеле слична замена. Зависи што би работеле и што би поседувале. Овошје за млеко, леб за месо, и сл. А како ќе се вреднува нечиј труд и знаење? На пример, доколку не постојат пари, како ќе му платиш (возвратиш) на твојот забар? Заклучок, мора да постојат пари.</p><p>Друга работа е желбата и потребата за материјалното. На пример, сигурно секој сака да има добар компјутер, ако ништо друго, чисто за да не се мачи со некој стар или расипан. Истото е и со мобилен, кола, и сл. Речиси секој сака да го пропатува светот, да проба различни работи, па и да поседува убави ( а скапи) работи, зошто да не? Речиси секој. Некој не го задоволува ни на момент материјалното.</p><p>Здравјето, понекогаш се купува. Ако се разболиш од смртна болест и ништо на светот не ти помага, тоа е тоа. Но што е со оние животи кои можат да се спасат со помош на медицината, а не можат да си ја приуштат?</p><p>Љубовта секако дека не може да се купи. Ако вистински си љубел, ќе знаеш. Доколку сметаш дека може да се купи, никогаш не си сакал.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 99723, member: 266"] Парите се само посредник. Кога не би постоеле, би правеле слична замена. Зависи што би работеле и што би поседувале. Овошје за млеко, леб за месо, и сл. А како ќе се вреднува нечиј труд и знаење? На пример, доколку не постојат пари, како ќе му платиш (возвратиш) на твојот забар? Заклучок, мора да постојат пари. Друга работа е желбата и потребата за материјалното. На пример, сигурно секој сака да има добар компјутер, ако ништо друго, чисто за да не се мачи со некој стар или расипан. Истото е и со мобилен, кола, и сл. Речиси секој сака да го пропатува светот, да проба различни работи, па и да поседува убави ( а скапи) работи, зошто да не? Речиси секој. Некој не го задоволува ни на момент материјалното. Здравјето, понекогаш се купува. Ако се разболиш од смртна болест и ништо на светот не ти помага, тоа е тоа. Но што е со оние животи кои можат да се спасат со помош на медицината, а не можат да си ја приуштат? Љубовта секако дека не може да се купи. Ако вистински си љубел, ќе знаеш. Доколку сметаш дека може да се купи, никогаш не си сакал. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали љубовта се купува со пари?
На врв
Bottom