Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали сте спасиле живот некому?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Ѕид на плачот" data-source="post: 364539" data-attributes="member: 7127"><p>Искрено да ви кажам, жива омалаксана сум, пред некои пет, шест дена доживеав собраќајна несреќа. Си ја удрив главата, али ок сум сега. Имам и ранички патем, не ни отидов во болница, само си дојдов дома, смирив глава, изгасив светло, затворив очи, си се напив диазепамче и да ви докажам... Излегов на пат почнав да викам, да се тресам, не знаев шо праам, ни кај сум. Плачев, молев некој да дојде буквално и да ме освести, да ми каже, смири се. Знаете, сфатив дека нема човечанство, никој не се ни потрудил да ме праша како сум. Застана една девојка, си замина, застанал еден дечко, ме погледнал само, заминал... Никој не се обиде ни да повика брза помош, нит да ме праша дали е се во ред... Посакав у моментот некој да ме гушне и да му кажам колку сум всушност среќна што останав жива, со само толкава гребаница, покрај колата што беше лом, мојата страна беше згмечена тотално. Сфаќам дека всушност ние не спасуваме животи. Се се случува по Господова волја... Ете, универзумска тајна.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ѕид на плачот, post: 364539, member: 7127"] Искрено да ви кажам, жива омалаксана сум, пред некои пет, шест дена доживеав собраќајна несреќа. Си ја удрив главата, али ок сум сега. Имам и ранички патем, не ни отидов во болница, само си дојдов дома, смирив глава, изгасив светло, затворив очи, си се напив диазепамче и да ви докажам... Излегов на пат почнав да викам, да се тресам, не знаев шо праам, ни кај сум. Плачев, молев некој да дојде буквално и да ме освести, да ми каже, смири се. Знаете, сфатив дека нема човечанство, никој не се ни потрудил да ме праша како сум. Застана една девојка, си замина, застанал еден дечко, ме погледнал само, заминал... Никој не се обиде ни да повика брза помош, нит да ме праша дали е се во ред... Посакав у моментот некој да ме гушне и да му кажам колку сум всушност среќна што останав жива, со само толкава гребаница, покрај колата што беше лом, мојата страна беше згмечена тотално. Сфаќам дека всушност ние не спасуваме животи. Се се случува по Господова волја... Ете, универзумска тајна. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали сте спасиле живот некому?
На врв
Bottom