Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Дали сте зависни од интернет?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 270595" data-attributes="member: 896"><p>Не е толку зависност колку што е проста потреба. </p><p></p><p>Поради начинот на кој што јас, а верувам и многу, го имаат изградено животот - интернетот е едноставно нешто од кое многу често се јавува потреба. Ако снема интернет можам да излезам, да прошетам до некаде да си купам за јадење. Да талкам низ маало со слушалки, да се јавам на некого да излеземе, да изгледам некој од стоте филма што ги имам складирано на лап-топ, да читам. Не знам, да се заиграм нешто на телефонот. Да пијам чај со моите. Да спијам, сонувајќи свет со беспрекорна интернет конекција.</p><p></p><p>Занимација ќе се најде делоумно лесно, меѓутоа од внатре нé јаде (или бареме мене ме јаде) некое чувство дека нешто пропуштам. Дека некој ќе прави некакви договори, дека нешто ќе напишат или прикачат во групава од факултет што сме, а нема да видам. Дека ќе ми стигне некој важен мејл од било кого, не знам - Кралица Елизабета на бисквити и чај ме вика.</p><p></p><p>Баш поради тоа што животот до некаде ни се темели на интернетот ќе дремеме низ дома чекајќи да ни го средат интернетот, да дојде конекција. Или оние кои имаат 3G од време на време ќе се вклучуваат колку да се осигураат дека се е во ред, бидејќи инаку ќе се самоуништи светот. Нешто како оние бројките од LOST.</p><p></p><p>Не сме толку зависни од интернетот, колку што има работи во денешно време кои зависат од него. Како ќе правам семинарска? Нема белки да земам до Браќа Миладиновци да одам и да пребарувам книги како некој примитивец.</p><p></p><p>А и да треба да одам - веќе со години не ми важи членската карта.</p><p>А и да ми важи, како ќе проверам без интернет jsp.com.mk за тоа кога имам 24ка?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 270595, member: 896"] Не е толку зависност колку што е проста потреба. Поради начинот на кој што јас, а верувам и многу, го имаат изградено животот - интернетот е едноставно нешто од кое многу често се јавува потреба. Ако снема интернет можам да излезам, да прошетам до некаде да си купам за јадење. Да талкам низ маало со слушалки, да се јавам на некого да излеземе, да изгледам некој од стоте филма што ги имам складирано на лап-топ, да читам. Не знам, да се заиграм нешто на телефонот. Да пијам чај со моите. Да спијам, сонувајќи свет со беспрекорна интернет конекција. Занимација ќе се најде делоумно лесно, меѓутоа од внатре нé јаде (или бареме мене ме јаде) некое чувство дека нешто пропуштам. Дека некој ќе прави некакви договори, дека нешто ќе напишат или прикачат во групава од факултет што сме, а нема да видам. Дека ќе ми стигне некој важен мејл од било кого, не знам - Кралица Елизабета на бисквити и чај ме вика. Баш поради тоа што животот до некаде ни се темели на интернетот ќе дремеме низ дома чекајќи да ни го средат интернетот, да дојде конекција. Или оние кои имаат 3G од време на време ќе се вклучуваат колку да се осигураат дека се е во ред, бидејќи инаку ќе се самоуништи светот. Нешто како оние бројките од LOST. Не сме толку зависни од интернетот, колку што има работи во денешно време кои зависат од него. Како ќе правам семинарска? Нема белки да земам до Браќа Миладиновци да одам и да пребарувам книги како некој примитивец. А и да треба да одам - веќе со години не ми важи членската карта. А и да ми важи, како ќе проверам без интернет jsp.com.mk за тоа кога имам 24ка? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Дали сте зависни од интернет?
На врв
Bottom