Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали можеме да бидеме без емоции?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 139526" data-attributes="member: 229"><p>Ова е исто ко да прашуваш дали можеме да не извршуваме физиолошки потреби.</p><p>Емоциите се составен дел од секого. Човек без емоции, е човек без оформен карактер, неизделкано дрво.</p><p>Различен е само степенот. Некој покажува повеќе, некој помалку. Некој е поладен од раѓање, некој решил да не покажува емоции поради тоа што бил изигран кога ги покажувал истите.</p><p>А да ги нема - мало морген.</p><p>Јас слободно можам да кажам дека имам огромна самоконтрола врз емоциите. Ако сакам.</p><p>И тогаш следат лавина негативни коментари на моја сметка, а јас си се смешкам во себе.</p><p>Тоа не значи дека емоциите ми исчезнале, туку само сум одлучила истите да си ги чувам за себе и да не ги покажувам пред избрани лица кои не заслужиле да ги видат тие одредени емоции кај мене.</p><p>Но, as Ι said, само за одредени личности. Јас не сакам да бидам неемоционална, а уште помалку би престанала да покажувам и уживам во одредена емоција, само затоа што сум била повредена од некого поради покажување на истата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 139526, member: 229"] Ова е исто ко да прашуваш дали можеме да не извршуваме физиолошки потреби. Емоциите се составен дел од секого. Човек без емоции, е човек без оформен карактер, неизделкано дрво. Различен е само степенот. Некој покажува повеќе, некој помалку. Некој е поладен од раѓање, некој решил да не покажува емоции поради тоа што бил изигран кога ги покажувал истите. А да ги нема - мало морген. Јас слободно можам да кажам дека имам огромна самоконтрола врз емоциите. Ако сакам. И тогаш следат лавина негативни коментари на моја сметка, а јас си се смешкам во себе. Тоа не значи дека емоциите ми исчезнале, туку само сум одлучила истите да си ги чувам за себе и да не ги покажувам пред избрани лица кои не заслужиле да ги видат тие одредени емоции кај мене. Но, as Ι said, само за одредени личности. Јас не сакам да бидам неемоционална, а уште помалку би престанала да покажувам и уживам во одредена емоција, само затоа што сум била повредена од некого поради покажување на истата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали можеме да бидеме без емоции?
На врв
Bottom