Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали и зошто (не) сте религиозни?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anacal" data-source="post: 191403" data-attributes="member: 2429"><p>Не верувам во Бог и не сакам да одам во цркви затоа што ми е језиво. Библијата еднаш случајно ми се има најдено во рака, па дури ни сите 10 заповеди не ги знам. Не верувам во Бог затоа што не сум растена во религиозно семејство. И покрај тоа ги „славам“ сите христијански празници, плус од едната страна сум православна, а од другата страна католик, па славам два Божиќа и слично. Не постам, не се молам, не палам свеќи во црква, не се крстам, иако често ги користам узречиците како „Боже мој“, „Бог да чува“ и слично.. не знам зашто, едноставно во навика ми се.</p><p></p><p>Немам некоја рационална причина за тоа што не сум религиозна, едноставно не сакам слепо да верувам во нешто и да му се потчинувам. А и страшно многу ме нервираат слепо религиозни луѓе кои сметаат дека се е производ на Бог и дека како сака тој, така ќе биде. Ми се чини дека се со плитки умови таквите луѓе (се надевам нема никој од тука да се навреди).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anacal, post: 191403, member: 2429"] Не верувам во Бог и не сакам да одам во цркви затоа што ми е језиво. Библијата еднаш случајно ми се има најдено во рака, па дури ни сите 10 заповеди не ги знам. Не верувам во Бог затоа што не сум растена во религиозно семејство. И покрај тоа ги „славам“ сите христијански празници, плус од едната страна сум православна, а од другата страна католик, па славам два Божиќа и слично. Не постам, не се молам, не палам свеќи во црква, не се крстам, иако често ги користам узречиците како „Боже мој“, „Бог да чува“ и слично.. не знам зашто, едноставно во навика ми се. Немам некоја рационална причина за тоа што не сум религиозна, едноставно не сакам слепо да верувам во нешто и да му се потчинувам. А и страшно многу ме нервираат слепо религиозни луѓе кои сметаат дека се е производ на Бог и дека како сака тој, така ќе биде. Ми се чини дека се со плитки умови таквите луѓе (се надевам нема никој од тука да се навреди). [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали и зошто (не) сте религиозни?
На врв
Bottom