Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали да молчам или да и го скршам срцето?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 335605" data-attributes="member: 272"><p>Не знам каков совет бараш од нас тука кога мотивот ти е недефиниран. Од една страна викаш те избегнува, сеа викаш дека и збори лошо за тебе. </p><p>Каков совет очекуваш од нас? Како да и` се светиш затоа што те оговарала, или да ја вратиш како другарка? </p><p>Да сум на твое место, отворено би и` спомнала за тоа што таа шири лоши муабети, дека не пијам нафта, па барем мирна ќе ми биде совеста, а она ако сака нека се јаде, ако не нека се гони у три лепе. </p><p>Као што ти кажа Аркантос, многу пријателства се завршуваат со горчина ради лоша мискомуникација, некои завршуваат онака како пламенче кое тлеело со години, едноставно немате што повеќе да си зборите и тоа е тоа. Ако чуваш другарство ради старите добри времиња и сосила тераш нешто што сега во моментот нема никаква легитимност да постои, тогаш си правиш штета само на себе. </p><p>Сите сме биле будали и сме го јаделе стапот барем неколку пати во животот. Еве ако ти е за утеха, јас имам завршено 3-4 долги пријателства затоа што другата страна или немала што да каже понатаму а форсирала, или едноставно оганот згаснал после неколкугодишно тлеење. А имало и такви на твојот пример каде луѓе говоркале па сум им ја плеснал вистината во лице, па самите тие прекинувале. </p><p>Не е проблем оговарањето, ете уште ден денес се оговараме со најдобриот другар и знаеме меѓу себе дека е тоа така, работата е колку обајцата би ја прифатиле вистината за нашата природа. Вистинскиот пријател нема да ти рече да ти сугерира да се смениш туку ќе те прифати онаков каков што си - несовршен. Ако тебе те повредува тоа што таа говорела на страна, тогаш имаш проблем. Ако тој проблем не го дискутираш со неа туку и` враќаш на ист начин само за да се осетиш подобро, тогаш ти не ја цениш неа као личност и тука не се работи веќе за пријателство туку за играње на-ти-го-дај-ми-го па ко преживи пичаќе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 335605, member: 272"] Не знам каков совет бараш од нас тука кога мотивот ти е недефиниран. Од една страна викаш те избегнува, сеа викаш дека и збори лошо за тебе. Каков совет очекуваш од нас? Како да и` се светиш затоа што те оговарала, или да ја вратиш како другарка? Да сум на твое место, отворено би и` спомнала за тоа што таа шири лоши муабети, дека не пијам нафта, па барем мирна ќе ми биде совеста, а она ако сака нека се јаде, ако не нека се гони у три лепе. Као што ти кажа Аркантос, многу пријателства се завршуваат со горчина ради лоша мискомуникација, некои завршуваат онака како пламенче кое тлеело со години, едноставно немате што повеќе да си зборите и тоа е тоа. Ако чуваш другарство ради старите добри времиња и сосила тераш нешто што сега во моментот нема никаква легитимност да постои, тогаш си правиш штета само на себе. Сите сме биле будали и сме го јаделе стапот барем неколку пати во животот. Еве ако ти е за утеха, јас имам завршено 3-4 долги пријателства затоа што другата страна или немала што да каже понатаму а форсирала, или едноставно оганот згаснал после неколкугодишно тлеење. А имало и такви на твојот пример каде луѓе говоркале па сум им ја плеснал вистината во лице, па самите тие прекинувале. Не е проблем оговарањето, ете уште ден денес се оговараме со најдобриот другар и знаеме меѓу себе дека е тоа така, работата е колку обајцата би ја прифатиле вистината за нашата природа. Вистинскиот пријател нема да ти рече да ти сугерира да се смениш туку ќе те прифати онаков каков што си - несовршен. Ако тебе те повредува тоа што таа говорела на страна, тогаш имаш проблем. Ако тој проблем не го дискутираш со неа туку и` враќаш на ист начин само за да се осетиш подобро, тогаш ти не ја цениш неа као личност и тука не се работи веќе за пријателство туку за играње на-ти-го-дај-ми-го па ко преживи пичаќе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали да молчам или да и го скршам срцето?
На врв
Bottom