Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали да молчам или да и го скршам срцето?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 296714" data-attributes="member: 1176"><p>Јас мислам да и кажеш. Прво, ќе си бидеш чиста пред себеси. Доколку не и кажеш, ќе те јаде цел живот тоа. Ако еве тие се одлучат за брак и имаат деца, кога ќе го направи тоа пак тој ќе ти биде уште понеубаво отколку сега, кога се инволвирани невини луѓе(децата). Значи ти ќе си имаш чиста совест. Второ, таа заслужува да знае. И ако му прости и ако му се смири, тогаш тоа оди на нејзина сметка. Ако ти се налути ќе ти биде тешко, ќе те боли долго време, ама барем ќе знаеш дека таа свесно одлучила така и дека тоа е комплетно нејзина одлука.</p><p>Да не зборуваме дека лагите имаат кратки нозе, еден ден ќе се дознае тој каков карактер е. Ако тоа 17годишното девојче е примерно и не наседнало на продавањето на бајки од овој, следната на која ќе и го фрли пикот нема. Некоја лесна ќе се најде да ја мавта како што сака.</p><p>Тоа може да потрае, а другарка ти ќе дознае. Секогаш се дознава. Тогаш нели е подобро да се разочара само во дечкото, отколку во дечкото и во другаката? На крај, подобро раскин на долга врска, отколку развод на пропаднат брак.</p><p>Мене искрено, луѓето кои дозволуваат вакви тајни да опстојуваат ми се од оној тип на луѓе на кој им е битно само да имаат пријател, односно да имаат со кого да се дружат, да излезат на кафе, односно да не бидат сами. Нив не им е гајле што другарите им се со рогови, битно им е дека ако нив им се шета, да имаат кому да телефонираат за да излезат. Ако на некој му криеш ваква работа, тоа е од себичност или од незаинтересираност за она што може таквата тајна да му направи на човек. Ако ти беше познаничка ќе те советував да стоиш настрана, ама најверна другарка ти е. Не е исто.</p><p>Јас да се најдам на нејзино место, да знам дека имам другарка толку блиска и дека таа ми криела такво нешто долго време ќе и се налутам, најверојатно ќе го раскинам пријателството.</p><p>Не се сите исти, не можеш да ја предвидиш иднината. Може да останеш без другарка не велам не. Меѓутоа, според мене подобро е да и кажеш и да одиш на тој ризик, отколку да ќутиш и да се дружиш со неа свесно лажејќи ја секој ден. Не заборавај она што ти го пишав, дека секогаш се дознава се.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 296714, member: 1176"] Јас мислам да и кажеш. Прво, ќе си бидеш чиста пред себеси. Доколку не и кажеш, ќе те јаде цел живот тоа. Ако еве тие се одлучат за брак и имаат деца, кога ќе го направи тоа пак тој ќе ти биде уште понеубаво отколку сега, кога се инволвирани невини луѓе(децата). Значи ти ќе си имаш чиста совест. Второ, таа заслужува да знае. И ако му прости и ако му се смири, тогаш тоа оди на нејзина сметка. Ако ти се налути ќе ти биде тешко, ќе те боли долго време, ама барем ќе знаеш дека таа свесно одлучила така и дека тоа е комплетно нејзина одлука. Да не зборуваме дека лагите имаат кратки нозе, еден ден ќе се дознае тој каков карактер е. Ако тоа 17годишното девојче е примерно и не наседнало на продавањето на бајки од овој, следната на која ќе и го фрли пикот нема. Некоја лесна ќе се најде да ја мавта како што сака. Тоа може да потрае, а другарка ти ќе дознае. Секогаш се дознава. Тогаш нели е подобро да се разочара само во дечкото, отколку во дечкото и во другаката? На крај, подобро раскин на долга врска, отколку развод на пропаднат брак. Мене искрено, луѓето кои дозволуваат вакви тајни да опстојуваат ми се од оној тип на луѓе на кој им е битно само да имаат пријател, односно да имаат со кого да се дружат, да излезат на кафе, односно да не бидат сами. Нив не им е гајле што другарите им се со рогови, битно им е дека ако нив им се шета, да имаат кому да телефонираат за да излезат. Ако на некој му криеш ваква работа, тоа е од себичност или од незаинтересираност за она што може таквата тајна да му направи на човек. Ако ти беше познаничка ќе те советував да стоиш настрана, ама најверна другарка ти е. Не е исто. Јас да се најдам на нејзино место, да знам дека имам другарка толку блиска и дека таа ми криела такво нешто долго време ќе и се налутам, најверојатно ќе го раскинам пријателството. Не се сите исти, не можеш да ја предвидиш иднината. Може да останеш без другарка не велам не. Меѓутоа, според мене подобро е да и кажеш и да одиш на тој ризик, отколку да ќутиш и да се дружиш со неа свесно лажејќи ја секој ден. Не заборавај она што ти го пишав, дека секогаш се дознава се. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали да молчам или да и го скршам срцето?
На врв
Bottom