Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали верувате во глупоста наречена „љубов“?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="онјаЛ" data-source="post: 238921" data-attributes="member: 2129"><p>Се вртиме околу тоа дека ја сакам мама и таа ме сака мене. Прашањето ми е што е тоа што ме тера да ја сакам? Гените? Моќта на рационалниот разум? Дефинирај ми „рационалност“...</p><p>Зошто на сите ни треба уште некој што ќе биде со нас? Верувам дека и кога човек е сам, не значи дека е осамен. Два различни поими кои цело време ги мешаме.</p><p>Сите ја бараме среќата, сите ја бараме слободата. Преку што? Преку тоа што ќе му се довериме на некој значи дека ќе бидеме среќни? Тоа значи дека ќе бидеме слободни? Уствари не сум сигурен и колку ја сакаме таа слобода. Дали воопшто можеме да живееме во слобода.</p><p></p><p>Arkantos која е смислата да се плашиме од смртта? Веќе долго време пробувам да го истерам тој страв кој лежи некаде длабоко во мене. Пробувам да дознаам зошто се всадил во мене. И никогаш не дојдов до поразумен одговор од тоа дека сум човек со чувства и потреби. Нормален човек. Пробувам да се замислам како лежам на земја како група коски. Би требало да почувствувам олеснување. Кога ќе го почувствувам тоа наместо страв, ќе можам да се сметам за пример на тотално слободен.</p><p></p><p>А, Ночной охотник, не е проблемот сакањето како сакање. Туку што е тоа што не тера да сакаме. Која е формата на љубовта...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="онјаЛ, post: 238921, member: 2129"] Се вртиме околу тоа дека ја сакам мама и таа ме сака мене. Прашањето ми е што е тоа што ме тера да ја сакам? Гените? Моќта на рационалниот разум? Дефинирај ми „рационалност“... Зошто на сите ни треба уште некој што ќе биде со нас? Верувам дека и кога човек е сам, не значи дека е осамен. Два различни поими кои цело време ги мешаме. Сите ја бараме среќата, сите ја бараме слободата. Преку што? Преку тоа што ќе му се довериме на некој значи дека ќе бидеме среќни? Тоа значи дека ќе бидеме слободни? Уствари не сум сигурен и колку ја сакаме таа слобода. Дали воопшто можеме да живееме во слобода. Arkantos која е смислата да се плашиме од смртта? Веќе долго време пробувам да го истерам тој страв кој лежи некаде длабоко во мене. Пробувам да дознаам зошто се всадил во мене. И никогаш не дојдов до поразумен одговор од тоа дека сум човек со чувства и потреби. Нормален човек. Пробувам да се замислам како лежам на земја како група коски. Би требало да почувствувам олеснување. Кога ќе го почувствувам тоа наместо страв, ќе можам да се сметам за пример на тотално слободен. А, Ночной охотник, не е проблемот сакањето како сакање. Туку што е тоа што не тера да сакаме. Која е формата на љубовта... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Дали верувате во глупоста наречена „љубов“?
На врв
Bottom