Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Грешки во однесувањето
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="melpomena" data-source="post: 141750" data-attributes="member: 613"><p>Нема да почнам со реченицата дека секој човек греши,за тоа нема потреба ни од убедување,нема ни да кажам дека тоа е нормално.</p><p>Тоа е факт.</p><p>Секој човек греши,и тоа не еднаш,туку постојано.Но нема зошто да се вадиме на таа основа.</p><p>Нема зошто со тоа да се "оправдуваме".</p><p>Вакви грешки правиме на секој чекор.</p><p>Зошто?</p><p>Па "грешките" во нашите очи не се секогаш прифатени како грешки од околината и обратно.</p><p>Дури се случува и кога без никаква намера некој да е повреден од нашето однесување а ние сме немале таква намера.</p><p>Ако приметам дека дошло до такво недоразбирање,зависи од спротивната страна,пробувам да објаснам,онолку колку е расположена другата страна да слуша.</p><p>И зависи од степенот на грешката,а признавам и од моменталното расположение.</p><p>Обично не сакам недоразбирања.Но не сакам ни злоупотребување на моето трпение.</p><p>Понекогаш се извинувам и покрај тоа што сметам дека некоја личност не заслужува,гледано од мој личен аспект.</p><p>Се извинувам од причина што не сакам мене лично да ми тежи тој товар.</p><p>Некогаш си ги уочувам грешките порано,некогаш покасно.Но никогаш не е доцна за извинување,без разлика дали ке е прифатено моето извинување од другата страна.</p><p>Постојат повеке работи што знаат да ме натерат да сфатам дека сум згрешила.</p><p>Претежно тоа е однесувањето на личноста на која сум и згрешила,уочувајки го со тек на времето.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melpomena, post: 141750, member: 613"] Нема да почнам со реченицата дека секој човек греши,за тоа нема потреба ни од убедување,нема ни да кажам дека тоа е нормално. Тоа е факт. Секој човек греши,и тоа не еднаш,туку постојано.Но нема зошто да се вадиме на таа основа. Нема зошто со тоа да се "оправдуваме". Вакви грешки правиме на секој чекор. Зошто? Па "грешките" во нашите очи не се секогаш прифатени како грешки од околината и обратно. Дури се случува и кога без никаква намера некој да е повреден од нашето однесување а ние сме немале таква намера. Ако приметам дека дошло до такво недоразбирање,зависи од спротивната страна,пробувам да објаснам,онолку колку е расположена другата страна да слуша. И зависи од степенот на грешката,а признавам и од моменталното расположение. Обично не сакам недоразбирања.Но не сакам ни злоупотребување на моето трпение. Понекогаш се извинувам и покрај тоа што сметам дека некоја личност не заслужува,гледано од мој личен аспект. Се извинувам од причина што не сакам мене лично да ми тежи тој товар. Некогаш си ги уочувам грешките порано,некогаш покасно.Но никогаш не е доцна за извинување,без разлика дали ке е прифатено моето извинување од другата страна. Постојат повеке работи што знаат да ме натерат да сфатам дека сум згрешила. Претежно тоа е однесувањето на личноста на која сум и згрешила,уочувајки го со тек на времето. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Грешки во однесувањето
На врв
Bottom