Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Готска поезија (карактеристики, значајни автори и дела, цитати)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Danicleo" data-source="post: 50999" data-attributes="member: 888"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Пророку!”, му реков право, „птица ли си или ѓавол!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Те колнам во тој што в светот владее над секој створ„</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Речи и` на мој’ва душа, која јадови ја гушат,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">дали повторно ќе ја гушка Ленора со љубен вор?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Дали пак во далек Еден ќе прегрне свиден створ?”</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Тој сал гракна: „Nevermore!”</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Нека биде тој збор сега збор разделбен, а не шега,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">птицо или враже, бегај в Плутоновиот ти двор!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Не оставај пердув траги, спомени од твојте лаги,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">остави ме в мисли драги, престани со твојот збор!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Од срцево извади го клунот свој, тој клун на нор!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Грак се слушна: „Nevermore!”</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Danicleo, post: 50999, member: 888"] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Пророку!”, му реков право, „птица ли си или ѓавол! Те колнам во тој што в светот владее над секој створ„ Речи и` на мој’ва душа, која јадови ја гушат, дали повторно ќе ја гушка Ленора со љубен вор? Дали пак во далек Еден ќе прегрне свиден створ?” Тој сал гракна: „Nevermore!” Нека биде тој збор сега збор разделбен, а не шега, птицо или враже, бегај в Плутоновиот ти двор! Не оставај пердув траги, спомени од твојте лаги, остави ме в мисли драги, престани со твојот збор! Од срцево извади го клунот свој, тој клун на нор! Грак се слушна: „Nevermore!” [/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Готска поезија (карактеристики, значајни автори и дела, цитати)
На врв
Bottom