Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Готска поезија (карактеристики, значајни автори и дела, цитати)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Danicleo" data-source="post: 50997" data-attributes="member: 888"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Одненадеж, ми се чини, мирис воздухот да прими</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">божем крилни серафими кадат тамјан беспрекор;</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">„Страдалнику”, реков тогај, „Ова дар ти е од бога;</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">по ангели тој ти прати мир и непент којто мати.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Испи го и тогај мора да ja заборавиш Ленора!”</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">грак се слушна: „Nevermore!”</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">„Пророку!”, му реков право, „птица ли си или ѓавол!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Сеедно е кој те пратил! Сотона ли, друг ли створ!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Полн со очај, смел ил’ злобен, дојден ваму в крајов кобен,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">в дом кај што цари ужас гробен, дај ми искрен одговор:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">речи, дали Гилеада има цер за тој што страда?”</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000">Тој сал гракна: „Nevermore!”</span></span></span></p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Danicleo, post: 50997, member: 888"] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Одненадеж, ми се чини, мирис воздухот да прими[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]божем крилни серафими кадат тамјан беспрекор;[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]„Страдалнику”, реков тогај, „Ова дар ти е од бога;[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]по ангели тој ти прати мир и непент којто мати.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Испи го и тогај мора да ja заборавиш Ленора!”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]грак се слушна: „Nevermore!”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]„Пророку!”, му реков право, „птица ли си или ѓавол![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Сеедно е кој те пратил! Сотона ли, друг ли створ![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Полн со очај, смел ил’ злобен, дојден ваму в крајов кобен,[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]в дом кај што цари ужас гробен, дај ми искрен одговор:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]речи, дали Гилеада има цер за тој што страда?”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=12px][FONT=sans-serif][COLOR=#000000]Тој сал гракна: „Nevermore!”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=sans-serif][COLOR=#000000][SIZE=12px][/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Готска поезија (карактеристики, значајни автори и дела, цитати)
На врв
Bottom