Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Ги оправдувате ли лугето со многу деца кои немаат пари да ги прехранат?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 221179" data-attributes="member: 1768"><p>Знаеш како....</p><p>Ја кажувам таа реченица затоа што лично сум дете на родител кој што имал закана да ме абортира или да ме има и да се откаже од семејството. Дете сум на родител со конфекциска плата, која стигнуваше да ми ги задоволи само основните потреби. За оние другите работев сам од свои 16 години. Денес, можам да се пофалам дека имам повеќе од некои деца на родители кои во моето детство беа Џекови, па со процесот на приватизација, нивните татковци директори останаа без работа, и денес ете пример еден од нив (децата) е таксист, а јас имам своја фирма, и сум потполно способен да им исполнам на своите деца што ќе посакаат.</p><p>Истото тоа го има и сестра ми.</p><p>Ама знаеш зошто?</p><p>Затоа што мајка ми не не абортира, не роди, ни дозволи да ја видиме „мизеријата“ на животот, како што некои милуваат да го наречат. После таа мизерија, затоа што животот е тркало и секој може да стигне на врвот и да се спушти на дното, денес сме доволно среќни и доволно ситуирани, што на своите деца можеме да им исполниме потполно се’.</p><p>Како ќе биде во иднина незнам. Можеби утре ќе дојде некоја хипер инфлација, па луѓево ќе немаат мн мн пари, и маркетот ќе ми отиде во магла... Па ќе мора повторно да бидам дистрибутер, а со болките што ги имам во грбот не верувам дека ќе можам, па децата ќе го немаат ни она парче леб на масата.</p><p></p><p>Еве ти пример зошто не ми е срам кога викам дека детето не треба да се абротира драга <a href="http://forum.crnobelo.com/members/true_blood.310/">True_Blood</a></p><p>Затоа што никој не ми гарантира дека јас како денес така и утре ќе имам пари за се’. Ниту некој му гарантира на мултимилијардерот дека нема да го фати криза и дека нема да остане со рацете во џеб - таквите случаи ги имало и ќе ги има.</p><p>Ама знаеш што ми гарантира секој? Дека мртвиот фетус - е мртов. Реанимација не можеш да му направиш.</p><p>Тоа што си му забранил на некое битие да си го искуси својот живот(тежок или лесен) е нешто што не треба да се прости.</p><p></p><p>Последната реченица е плод на мојата пристрасност кон темава, и би ја повторил уште милион пати.</p><p>Потоа, да ти напомнам уште нешто. Ако не сакаш дете, користи таблети за контрацепција, нека користи партнерот кондом, има и женско кондоми, има спирали, нека не свршува во тебе - и нема да останеш бремена.</p><p>А ако не размислуваш за тоа во текот на сексот(ако си до толку неодговорна) барем биди одговорна да одговараш за сопствените грешки и постапки.</p><p>И ако после ова следи демек дека таблетите за контрацепција се штетни... жена ми, сестра ми, и другарка нејзина(за други не знам) трите користеа со години, по пауза од 6 месеци(жена ми) сестра ми од 4 месеци, останаа бремени без никакви потешкотии.</p><p></p><p style="text-align: right">Поздрав.</p> <p style="text-align: right"></p> <p style="text-align: left">Дополнување: <a href="http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/">slb_bobo</a> само ќе те тагнам затоа што мислам дека ова би било одговор и на твоето прашање, ако не, ќе ти одговорам дополнително. </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 221179, member: 1768"] Знаеш како.... Ја кажувам таа реченица затоа што лично сум дете на родител кој што имал закана да ме абортира или да ме има и да се откаже од семејството. Дете сум на родител со конфекциска плата, која стигнуваше да ми ги задоволи само основните потреби. За оние другите работев сам од свои 16 години. Денес, можам да се пофалам дека имам повеќе од некои деца на родители кои во моето детство беа Џекови, па со процесот на приватизација, нивните татковци директори останаа без работа, и денес ете пример еден од нив (децата) е таксист, а јас имам своја фирма, и сум потполно способен да им исполнам на своите деца што ќе посакаат. Истото тоа го има и сестра ми. Ама знаеш зошто? Затоа што мајка ми не не абортира, не роди, ни дозволи да ја видиме „мизеријата“ на животот, како што некои милуваат да го наречат. После таа мизерија, затоа што животот е тркало и секој може да стигне на врвот и да се спушти на дното, денес сме доволно среќни и доволно ситуирани, што на своите деца можеме да им исполниме потполно се’. Како ќе биде во иднина незнам. Можеби утре ќе дојде некоја хипер инфлација, па луѓево ќе немаат мн мн пари, и маркетот ќе ми отиде во магла... Па ќе мора повторно да бидам дистрибутер, а со болките што ги имам во грбот не верувам дека ќе можам, па децата ќе го немаат ни она парче леб на масата. Еве ти пример зошто не ми е срам кога викам дека детето не треба да се абротира драга [URL='http://forum.crnobelo.com/members/true_blood.310/']True_Blood[/URL] Затоа што никој не ми гарантира дека јас како денес така и утре ќе имам пари за се’. Ниту некој му гарантира на мултимилијардерот дека нема да го фати криза и дека нема да остане со рацете во џеб - таквите случаи ги имало и ќе ги има. Ама знаеш што ми гарантира секој? Дека мртвиот фетус - е мртов. Реанимација не можеш да му направиш. Тоа што си му забранил на некое битие да си го искуси својот живот(тежок или лесен) е нешто што не треба да се прости. Последната реченица е плод на мојата пристрасност кон темава, и би ја повторил уште милион пати. Потоа, да ти напомнам уште нешто. Ако не сакаш дете, користи таблети за контрацепција, нека користи партнерот кондом, има и женско кондоми, има спирали, нека не свршува во тебе - и нема да останеш бремена. А ако не размислуваш за тоа во текот на сексот(ако си до толку неодговорна) барем биди одговорна да одговараш за сопствените грешки и постапки. И ако после ова следи демек дека таблетите за контрацепција се штетни... жена ми, сестра ми, и другарка нејзина(за други не знам) трите користеа со години, по пауза од 6 месеци(жена ми) сестра ми од 4 месеци, останаа бремени без никакви потешкотии. [RIGHT]Поздрав.[/RIGHT] [RIGHT] [/RIGHT] [LEFT]Дополнување: [URL='http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/']slb_bobo[/URL] само ќе те тагнам затоа што мислам дека ова би било одговор и на твоето прашање, ако не, ќе ти одговорам дополнително. [/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Ги оправдувате ли лугето со многу деца кои немаат пари да ги прехранат?
На врв
Bottom