Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Врска со оженет/омажена
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Давор" data-source="post: 296167" data-attributes="member: 2070"><p>Не викај така, еве јас на пример познавам девојче што се омажи само за да избега од дома. Девојчето беше многу фина, паметна и интелигентна, ама тиа татко и беше за никаде. Не смееше да мрдне никаде од дома освен ако не го праша дечко и, еднаш и викам ај до плоштад прај ми друштво нешто да земам и татко и и вика Прашај го Петко прво дали ќе те пуште. Па и зборуваше дека глупо било за девојче да сменува многу машки, требало со првиот што ќе се фате со тој да си остане (не ме сфаќај погрешно, не викам дека девојчињата треба да ги менуват како чорапи, ама сепак кога ние машките имаме право на избор, ваљда и вие девојчињата смеете да смените два-тројца за да видете кој највеќе ви одговара) тој дечко и еден непрокопсан, ја удираше чат-пат, ја навредуваше а татко и наместо да застане на нејзина страна постојано викаше што ќе речеле комшшите? Кога заврши средно не ја пушти да оди на факултет, оваа проба да работи да спечали сама ама тешко и одеше, се откажа се омажи и знаиш сега колку е пропадната? Ослабена 10 кила може да не претерам, лицето цело испиено, се забележува дека не е среќна. Се што ќе каже тој - вистина е, а оваа нешто се пожали татко и и вика ти не чиниш, гледај си го мажот, биди среќна што некој те земал. Така да тоа дека родителите немаат никаков удел за грешките на децата, не се сложувам. Познавам доста строги родители кои сакаат да ја избираат личноста со која нивниот син/ нивната ќерка ќе го мине животот.</p><p>Заминав оф-топик малку, ама еве малку да се вратам на темата. Како што веќе еднаш пишав, секој си гледа за себе.На никој не му е гајле за другиот. Како што викат во бракот едниот стриже, другиот го стрижат. Биди си претпазлив за да не бидиш ти црната овца. Не можам да ја обвинам девојката ако се заљуби во некој оженет, пошто можеби навистина го сака и видела нешто во него што во другите го нема. Ниту него, ако не е навистина среќен во бракот и си фате некоја успат. Ако е доволно среќен и ако жената го исполнува тотално, не верувам дека ќе бара некоја друга девојка чисто за да разбие монотонија, демек ја сака жената ама случајно се случило бла бла... тоа само на филмови. Ако се има љубов и почит, ако си задоволен од твојот живот, според мене нема да бараш утеха во друга личност.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Давор, post: 296167, member: 2070"] Не викај така, еве јас на пример познавам девојче што се омажи само за да избега од дома. Девојчето беше многу фина, паметна и интелигентна, ама тиа татко и беше за никаде. Не смееше да мрдне никаде од дома освен ако не го праша дечко и, еднаш и викам ај до плоштад прај ми друштво нешто да земам и татко и и вика Прашај го Петко прво дали ќе те пуште. Па и зборуваше дека глупо било за девојче да сменува многу машки, требало со првиот што ќе се фате со тој да си остане (не ме сфаќај погрешно, не викам дека девојчињата треба да ги менуват како чорапи, ама сепак кога ние машките имаме право на избор, ваљда и вие девојчињата смеете да смените два-тројца за да видете кој највеќе ви одговара) тој дечко и еден непрокопсан, ја удираше чат-пат, ја навредуваше а татко и наместо да застане на нејзина страна постојано викаше што ќе речеле комшшите? Кога заврши средно не ја пушти да оди на факултет, оваа проба да работи да спечали сама ама тешко и одеше, се откажа се омажи и знаиш сега колку е пропадната? Ослабена 10 кила може да не претерам, лицето цело испиено, се забележува дека не е среќна. Се што ќе каже тој - вистина е, а оваа нешто се пожали татко и и вика ти не чиниш, гледај си го мажот, биди среќна што некој те земал. Така да тоа дека родителите немаат никаков удел за грешките на децата, не се сложувам. Познавам доста строги родители кои сакаат да ја избираат личноста со која нивниот син/ нивната ќерка ќе го мине животот. Заминав оф-топик малку, ама еве малку да се вратам на темата. Како што веќе еднаш пишав, секој си гледа за себе.На никој не му е гајле за другиот. Како што викат во бракот едниот стриже, другиот го стрижат. Биди си претпазлив за да не бидиш ти црната овца. Не можам да ја обвинам девојката ако се заљуби во некој оженет, пошто можеби навистина го сака и видела нешто во него што во другите го нема. Ниту него, ако не е навистина среќен во бракот и си фате некоја успат. Ако е доволно среќен и ако жената го исполнува тотално, не верувам дека ќе бара некоја друга девојка чисто за да разбие монотонија, демек ја сака жената ама случајно се случило бла бла... тоа само на филмови. Ако се има љубов и почит, ако си задоволен од твојот живот, според мене нема да бараш утеха во друга личност. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Врска со оженет/омажена
На врв
Bottom