Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Вработување во приватниот или државниот сектор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 246508" data-attributes="member: 2740"><p>Да живеам на некое друго-измислено и совршено место, сигурно ќе работам во приватен сектор, она што го сакам и ме исполнува, ќе бидам сам свој газда, ќе имам свои вработени кои ќе ми бидат како семејство, бизнисот ќе цвета и се ќе биде совршено...</p><p>Но, прибидејќи сме тука во државава каде немаш баш избор кога се работи за работно место и среќа е ако си воопшто вработен, би рекла дека подобро е да си вработен во државна установа каде ти се знае работното време и платата, никој не те смета за своја сопственост, не те малтретира да работиш 12 часа за дупло помала плата од што ти ветил дека ќе ти даде со работно време од 8 часа како што ако не секогаш, најчесто се случува кога работиш за приватна компанија или за поединци.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 246508, member: 2740"] Да живеам на некое друго-измислено и совршено место, сигурно ќе работам во приватен сектор, она што го сакам и ме исполнува, ќе бидам сам свој газда, ќе имам свои вработени кои ќе ми бидат како семејство, бизнисот ќе цвета и се ќе биде совршено... Но, прибидејќи сме тука во државава каде немаш баш избор кога се работи за работно место и среќа е ако си воопшто вработен, би рекла дека подобро е да си вработен во државна установа каде ти се знае работното време и платата, никој не те смета за своја сопственост, не те малтретира да работиш 12 часа за дупло помала плата од што ти ветил дека ќе ти даде со работно време од 8 часа како што ако не секогаш, најчесто се случува кога работиш за приватна компанија или за поединци. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Вработување во приватниот или државниот сектор?
На врв
Bottom