Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 288783" data-attributes="member: 1925"><p>Има една поговорка која вели „ Господе дај ми добро дете за да бидам добар родител„...</p><p>Навистина е така...</p><p>Секој родител го воспитува своето дете како знае и умее воден од сопственото детство и начинот на кој го воспитувале, воден од примери на блиски и пријатели, па нешто читаме книги за родителство, читаме статии на нет итн, ама никогаш нема гаранција дека детето ќе биде мирно умно послушно...</p><p>Најважное да го опипаш своето дете и да заклучиш што кај него пали и што има ефект...</p><p>Еве на пример моето дете...</p><p>Ако го “плеснам“ по газето тоа ми враќа...нема ефект...</p><p>Ако му зборувам (иако е релативно мало, па нешто ме разбира нешто не) муабетот завршува со Договорени нема повеќе така? Не! ..По неполни 5 минути го прави истото значи нема ефект...</p><p>Е сега гледам дека кај него пали условување...Ако направиш така, нема ова или она...и постапувам така ама не секогаш и не за се’....не сакам и тоа по автоматизам да си го земе здраво за готово па и тоа да престане да делува...</p><p>Не знам како ќе биде понатаму ама засега условот е ефективен.</p><p>За жал, многу родители пробале да направат се’ и не постигнале ништо...затоа горе спомнав дека некогаш е и до самата нарав на детето...</p><p>Сите родители кои имаат 2 или три деца, нормално сите ги воспитуваат исто...Арно ама едното испаѓа мирно премирно а другово деликвент...и што тогаш? Кој е крив во тој случај?</p><p>Лично познавам такво дете..од свои 7 години крадеше, се тепаше и што не...и пробуваа секако...со разговор со ќотек, со казни (па скокаше и бегаше од тераса) со услов, на психолог што не и од својата 18 година е по затвори...Има премирни родители, чесни, пристојни, коректни и уште помирна сестра со свои деца, дом итн...луѓето си се на место ама ете...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 288783, member: 1925"] Има една поговорка која вели „ Господе дај ми добро дете за да бидам добар родител„... Навистина е така... Секој родител го воспитува своето дете како знае и умее воден од сопственото детство и начинот на кој го воспитувале, воден од примери на блиски и пријатели, па нешто читаме книги за родителство, читаме статии на нет итн, ама никогаш нема гаранција дека детето ќе биде мирно умно послушно... Најважное да го опипаш своето дете и да заклучиш што кај него пали и што има ефект... Еве на пример моето дете... Ако го “плеснам“ по газето тоа ми враќа...нема ефект... Ако му зборувам (иако е релативно мало, па нешто ме разбира нешто не) муабетот завршува со Договорени нема повеќе така? Не! ..По неполни 5 минути го прави истото значи нема ефект... Е сега гледам дека кај него пали условување...Ако направиш така, нема ова или она...и постапувам така ама не секогаш и не за се’....не сакам и тоа по автоматизам да си го земе здраво за готово па и тоа да престане да делува... Не знам како ќе биде понатаму ама засега условот е ефективен. За жал, многу родители пробале да направат се’ и не постигнале ништо...затоа горе спомнав дека некогаш е и до самата нарав на детето... Сите родители кои имаат 2 или три деца, нормално сите ги воспитуваат исто...Арно ама едното испаѓа мирно премирно а другово деликвент...и што тогаш? Кој е крив во тој случај? Лично познавам такво дете..од свои 7 години крадеше, се тепаше и што не...и пробуваа секако...со разговор со ќотек, со казни (па скокаше и бегаше од тераса) со услов, на психолог што не и од својата 18 година е по затвори...Има премирни родители, чесни, пристојни, коректни и уште помирна сестра со свои деца, дом итн...луѓето си се на место ама ете... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
На врв
Bottom