Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 248610" data-attributes="member: 956"><p>Јас не се согласувам со овој начин на воспитување. Ми делува како нож со две острици. Да, тинејџерот веројатни ќе те послуша и ќе се врати дома на време но во него природно по инстикт ќе се јави желба нареден пат да украде две три минути и да закасни, дури може да се јави револт и бунт па намерно да не бидеш послушан и детеето да ти закасни. Од тие стеги и обрачи во кои се ставени денешните деца( не касни, не фаќај дечко, не се дрогирај) мислам дека произлегуваат овие деформации во развој.</p><p>Ми се допаѓа како ме воспитала мајка ми. Разговор што е добро а што не. Примери.</p><p>Па кога сум излегувала никогаш не ми кажала кога да се вратам. Секогаш било она : сметам дека си паметна, кога мислуш дека е добро дојди си, ти реши, на тебе оставам да одлучиш. И знаете кога ми давала таква одговорност од 15 години секогаш дома сум доаѓала во време кое било нормално за возраста.</p><p>Никогаш ништо не ми било забрането, а кога не е забрането не е ни интересно.</p><p>па еве ме денес сум изградена во прекрасна личност.</p><p>фала ти мамо за воспитувањето.</p><p></p><p>А како сосема мала кога не сум можела да расудувам мнооогу се зборело со мене ама никогаш не сум била казнета, само можеби натепана : ))</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 248610, member: 956"] Јас не се согласувам со овој начин на воспитување. Ми делува како нож со две острици. Да, тинејџерот веројатни ќе те послуша и ќе се врати дома на време но во него природно по инстикт ќе се јави желба нареден пат да украде две три минути и да закасни, дури може да се јави револт и бунт па намерно да не бидеш послушан и детеето да ти закасни. Од тие стеги и обрачи во кои се ставени денешните деца( не касни, не фаќај дечко, не се дрогирај) мислам дека произлегуваат овие деформации во развој. Ми се допаѓа како ме воспитала мајка ми. Разговор што е добро а што не. Примери. Па кога сум излегувала никогаш не ми кажала кога да се вратам. Секогаш било она : сметам дека си паметна, кога мислуш дека е добро дојди си, ти реши, на тебе оставам да одлучиш. И знаете кога ми давала таква одговорност од 15 години секогаш дома сум доаѓала во време кое било нормално за возраста. Никогаш ништо не ми било забрането, а кога не е забрането не е ни интересно. па еве ме денес сум изградена во прекрасна личност. фала ти мамо за воспитувањето. А како сосема мала кога не сум можела да расудувам мнооогу се зборело со мене ама никогаш не сум била казнета, само можеби натепана : )) [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
На врв
Bottom