Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 248549" data-attributes="member: 1768"><p>Инаку, прочитав казнување со глад.</p><p>Добро, што мислите вие?</p><p>Робови ќе одгледувате или деца?</p><p>Во ред е некогаш да се казни детето, ама зависи од годините кои ги има, и така ќе одлучиш како да го казниш.</p><p>Пример:</p><p>Веќе е тинејџер... ти си дозволил да излезе до 11 часот, а тоа се вратило во 2. Ама тоа да не му е прв пат. Тоа да ти е неколку последователни непослушувања на твојот збор.</p><p>Казната што би следела е, истата вечер кога ќе се врати дома, да ја најде вратата заклучена. Да го оставиш 2-3 минути да ѕвони на ѕвонче. Да му отклучиш и ќе му кажеш со остар тон...дека следно не планираш да му отвориш.</p><p>Не, дека тоа ќе биде вистина. Ама детето нема да знае дека ти лажеш. Родител си му. Ако имаш авторитет над него...твојот збор е свет збор.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 248549, member: 1768"] Инаку, прочитав казнување со глад. Добро, што мислите вие? Робови ќе одгледувате или деца? Во ред е некогаш да се казни детето, ама зависи од годините кои ги има, и така ќе одлучиш како да го казниш. Пример: Веќе е тинејџер... ти си дозволил да излезе до 11 часот, а тоа се вратило во 2. Ама тоа да не му е прв пат. Тоа да ти е неколку последователни непослушувања на твојот збор. Казната што би следела е, истата вечер кога ќе се врати дома, да ја најде вратата заклучена. Да го оставиш 2-3 минути да ѕвони на ѕвонче. Да му отклучиш и ќе му кажеш со остар тон...дека следно не планираш да му отвориш. Не, дека тоа ќе биде вистина. Ама детето нема да знае дека ти лажеш. Родител си му. Ако имаш авторитет над него...твојот збор е свет збор. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
На врв
Bottom