Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Furby" data-source="post: 248449" data-attributes="member: 2991"><p>Не чотек , има и други дирекни радикални мерки , нема јадење , нема сладолед , нема џепарлак , нема излегуавње , телефоно че му го земам , сето то дури не забележам дека детето е свесно дека зависи од мене и дека не можи шо сака да прај без некакви последици ...дури е под мој кров че се однесува јас како че речам ....и ако го повтори то нешто за шо сум ја казнила , казната че биди дупло полоша ..се дури не ја свати тежината и последиците за грешката шо ја прај и се покај навистина .....</p><p></p><p>Јас че ви кажам шо кажува татко ми за мене ко сум била мала , ама изгледа многу сум била мала шо не се сејчавам....</p><p></p><p>Ми дал пари да купам нешто , и продавачкава згрешила ми вратила појче кусур.</p><p>И јас сум му кажала , цела кевојни , тато продавачкава ми даде фазла пари ...</p><p>И татко ми : Замисли вака , и таја има детенце дома , зависи од нејзината плата , и сега тие пари шо ти ги дала тебе , за да можи да се покрија , треба да си ги дај од платата шо и е за детенцето ...</p><p>И јас....: Тато одма одам да и ги вратам и да и кажам шо напрајла......</p><p></p><p>Се има начин да се реши нештото , зависи од карактеро на детето , колку е то добродушно , колку е свесно за својте постапки .....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Furby, post: 248449, member: 2991"] Не чотек , има и други дирекни радикални мерки , нема јадење , нема сладолед , нема џепарлак , нема излегуавње , телефоно че му го земам , сето то дури не забележам дека детето е свесно дека зависи од мене и дека не можи шо сака да прај без некакви последици ...дури е под мој кров че се однесува јас како че речам ....и ако го повтори то нешто за шо сум ја казнила , казната че биди дупло полоша ..се дури не ја свати тежината и последиците за грешката шо ја прај и се покај навистина ..... Јас че ви кажам шо кажува татко ми за мене ко сум била мала , ама изгледа многу сум била мала шо не се сејчавам.... Ми дал пари да купам нешто , и продавачкава згрешила ми вратила појче кусур. И јас сум му кажала , цела кевојни , тато продавачкава ми даде фазла пари ... И татко ми : Замисли вака , и таја има детенце дома , зависи од нејзината плата , и сега тие пари шо ти ги дала тебе , за да можи да се покрија , треба да си ги дај од платата шо и е за детенцето ... И јас....: Тато одма одам да и ги вратам и да и кажам шо напрајла...... Се има начин да се реши нештото , зависи од карактеро на детето , колку е то добродушно , колку е свесно за својте постапки ..... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
На врв
Bottom