Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Furby" data-source="post: 248433" data-attributes="member: 2991"><p>Јас сеуште неам деца , али инспирирана од една случка денеска мислам дека по то шо ми се случи со едно детиште денеска и траумите од таквите деца ко незе од детството , моето дете ако прај така , че го постелам од чотек за уште еднаш да не му текни .......се думав дали да отвоам тема во животни , нешто како малтретирање на животни , ама ја сметаф дека е поопшта....</p><p></p><p>Извинете за нелитературнио јазик во дескрипшн....</p><p></p><p>Си го шетаф кученцето и се прибираф дома , и сретнаф едни кујчни пријатели и застанаф со ниф , и одеднаш осетиф нешто ме тропна по нога...</p><p></p><p>И изреагирав , се свртив назад и видов девојче кај шо го носи мајка му за рака и му вели :</p><p>Шо прајш така ...</p><p>И ова ако можи да се наречи чоек : Го мавав кучето ...</p><p>и мајка и : глеш оти не го мавна него , удри во лујџето ...</p><p></p><p>И ми го свтеја грбо , ни извини ни ништо ...</p><p>значи ако го мава кучето , само да не погоди во лујџето ...</p><p></p><p>И јас од ко по заминаја малку , ама доволно близу за да ме слушна : Да беше ова мое , јас да го воспитував че го довлечкав овде да се извини за уво , за да не му текни уште еднаш , утре можи да и текни со поголеми камења по лујџе да мава , а и нема шанси да и дозволам то да го прај да е со мене и да ја гледам...</p><p>И ова безобразнава мајка уште ми прозборна , кај крива , наместо да се усрами како ја воспитала черка и ....</p><p>Така че прајш ко че си ја родиш ти .....</p><p></p><p>Јас мислам дека поголемата кривица за однесувањето на децата ја носат родителите што му дозволуваат да се однесуваат така и по секоја цена ги бранат...</p><p></p><p>Па ги молам тие со деца и тие без деца да си кажат искуства , мислења како се воспитани нивните деца , дали тоа зависи од генетиката , од самиот карактер на децата или заради тоа што се премногу разгалени ...</p><p></p><p>Планирам еден ден и јас да иам деца , и ако вака си дозволи пред мене да малтретира животни па и дури да мава со камења по лујџе , мислам дека е подобро да си чувам животинче дома .</p><p></p><p>Ако има ваква слична тема , спојте ја , или канта , сепак во благодарам за обрнатото внимание , ова ми е прва отворена тема овде , за која што сакам да дискутирам .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Furby, post: 248433, member: 2991"] Јас сеуште неам деца , али инспирирана од една случка денеска мислам дека по то шо ми се случи со едно детиште денеска и траумите од таквите деца ко незе од детството , моето дете ако прај така , че го постелам од чотек за уште еднаш да не му текни .......се думав дали да отвоам тема во животни , нешто како малтретирање на животни , ама ја сметаф дека е поопшта.... Извинете за нелитературнио јазик во дескрипшн.... Си го шетаф кученцето и се прибираф дома , и сретнаф едни кујчни пријатели и застанаф со ниф , и одеднаш осетиф нешто ме тропна по нога... И изреагирав , се свртив назад и видов девојче кај шо го носи мајка му за рака и му вели : Шо прајш така ... И ова ако можи да се наречи чоек : Го мавав кучето ... и мајка и : глеш оти не го мавна него , удри во лујџето ... И ми го свтеја грбо , ни извини ни ништо ... значи ако го мава кучето , само да не погоди во лујџето ... И јас од ко по заминаја малку , ама доволно близу за да ме слушна : Да беше ова мое , јас да го воспитував че го довлечкав овде да се извини за уво , за да не му текни уште еднаш , утре можи да и текни со поголеми камења по лујџе да мава , а и нема шанси да и дозволам то да го прај да е со мене и да ја гледам... И ова безобразнава мајка уште ми прозборна , кај крива , наместо да се усрами како ја воспитала черка и .... Така че прајш ко че си ја родиш ти ..... Јас мислам дека поголемата кривица за однесувањето на децата ја носат родителите што му дозволуваат да се однесуваат така и по секоја цена ги бранат... Па ги молам тие со деца и тие без деца да си кажат искуства , мислења како се воспитани нивните деца , дали тоа зависи од генетиката , од самиот карактер на децата или заради тоа што се премногу разгалени ... Планирам еден ден и јас да иам деца , и ако вака си дозволи пред мене да малтретира животни па и дури да мава со камења по лујџе , мислам дека е подобро да си чувам животинче дома . Ако има ваква слична тема , спојте ја , или канта , сепак во благодарам за обрнатото внимание , ова ми е прва отворена тема овде , за која што сакам да дискутирам . [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Воспитување: како ќе ги третирате децата?
На врв
Bottom