Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
(Вистинска) Љубов, постои ли?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 253313" data-attributes="member: 956"><p>Веројатно во некоја точка од нашиот живот сите сме се запрашале или ќе се запрашаме дали тој ( пр моменталниот партнер) е вистинскиот за мене, дали таму некаде во универзумот вистинскиот ме бара или ме чека?</p><p></p><p>Која е вашата перцепција за вистинскиот?</p><p>Дали вистинскиот е оној со кого ќе стапите во брак? Дали тука завршува потрагата по вистинскиот или останува сомнеж дека со уште малку трпеливост вистинскиот ќе се појаваше таму некаде?</p><p>Дали вистинскиот е оној со кој целосно се поклопувате за сите гледишта во животот?</p><p>Или вистинскиот е оној со кој имате различни ставови за дискутирање и нешта за учење еден од друг?</p><p></p><p>Има вечни талкачи и сонувачи кои одат од еден до друг партнер во вечна потрага по вистинскиот. На крајот секогаш се сами, секогаш си заминуваат оправдувајќи се себе си пред себе си дека и последниот не бил вистинскиот... или навистина не бил?</p><p>Има од оние кои се во врска и сметаат дека тој е вистинскиот, како ли заклучиле?</p><p>Има и такви кои се во врска но не се сигурни дека се со вистинскиот. Оставаат простор за работите да се одвиваат и докажуваат.</p><p></p><p>Сте дефинирале ли кој и што за вас е вистинскиот партнер?</p><p>Дали на крајот се се сведува на тоа дека секој е со своја замисла за вистинскиот?</p><p>Сите ли на крајот завршуваат со својот вистински? </p><p>Или вистинските можат да се сретнат, да си остават трага и да се разминат, продолжувајќи низ животот со друг партнер?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 253313, member: 956"] Веројатно во некоја точка од нашиот живот сите сме се запрашале или ќе се запрашаме дали тој ( пр моменталниот партнер) е вистинскиот за мене, дали таму некаде во универзумот вистинскиот ме бара или ме чека? Која е вашата перцепција за вистинскиот? Дали вистинскиот е оној со кого ќе стапите во брак? Дали тука завршува потрагата по вистинскиот или останува сомнеж дека со уште малку трпеливост вистинскиот ќе се појаваше таму некаде? Дали вистинскиот е оној со кој целосно се поклопувате за сите гледишта во животот? Или вистинскиот е оној со кој имате различни ставови за дискутирање и нешта за учење еден од друг? Има вечни талкачи и сонувачи кои одат од еден до друг партнер во вечна потрага по вистинскиот. На крајот секогаш се сами, секогаш си заминуваат оправдувајќи се себе си пред себе си дека и последниот не бил вистинскиот... или навистина не бил? Има од оние кои се во врска и сметаат дека тој е вистинскиот, како ли заклучиле? Има и такви кои се во врска но не се сигурни дека се со вистинскиот. Оставаат простор за работите да се одвиваат и докажуваат. Сте дефинирале ли кој и што за вас е вистинскиот партнер? Дали на крајот се се сведува на тоа дека секој е со своја замисла за вистинскиот? Сите ли на крајот завршуваат со својот вистински? Или вистинските можат да се сретнат, да си остават трага и да се разминат, продолжувајќи низ животот со друг партнер? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
(Вистинска) Љубов, постои ли?
На врв
Bottom