Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Вистината за дрогите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="TheNagual" data-source="post: 324701" data-attributes="member: 3159"><p>[USER=442]@TheCat[/USER] </p><p>Барем според твојот опис ми звучи дека си имала паничен напад кој еволуирал во блага психотична епизода. Точно е дека марихуаната може да биде тригер за панични напади, па дури и да предизвика целосна психоза кај луѓе склони кон тоа. Но, ова се многу ретки случаи и плус тригери за вакви епизоди може да бидат стрес, алкохол, погрешна терапија за ментални тегоби, кафе, никотин и слично. Јас лично сум имал паничен напад предизвикан од преголема количина на нес кафе. Ме растресе прописно и ми требаа повеќе саати да се приберам. Затоа оттогаш избегнувам нес кафиња и еспреса, пијам многу помалку кафе и бирам кафиња кои се слаби со кофеин. Но, ни крај на памет не ми е да барам државата да забрани кафи или да ги осудувам луѓето кои си сакаат јаки кафиња. Ако можат да ги поднесат, нека си пијат. Истото важи и за марихуаната.</p><p></p><p>Во однос на 24вести видеото постирано погоре само ќе кажам дека бившиот наркоман не ја кажува целата вистина кога тврди дека почнал со марихуана. Се кладам дека почнал со алкохол и цигари многу пред воопшто да чуе за марихуаната. </p><p><a href="http://alcoholrehab.com/drug-addiction/connection-between-alcohol-and-drugs/">http://alcoholrehab.com/drug-addiction/connection-between-alcohol-and-drugs/</a></p><p>За жал алкохолот и цигарите редовно се отсутни од историјата на болеста кога се зборува за наркоманите. Тоа не само што не одговара со светските статистики, туку е крајно ненаучен пристап на проблемот. А има зошто. Алкохолот и цигарите се легални и ако почнеме да ги споменуваме како пороци кои ја зголемуваат шансата да станете наркоман (многу повеќе од марихуаната in fact) законодавците и таканаречените "стручњаци" ќе имаат сериозен проблем да дадат рационални објаснувања на моменталната легислатива.</p><p>Но, статистиките на страна. Познавам многу луѓе кои конзумираат марихуана повеќе од десет години и ниеден од нив не прешол на потешки дроги, ниту станал зависник. Можеби е така поради фактот што се дружам со фини луѓе, а не со бараби и деликвенти. И тука доаѓаме до главната причина за зависностите, а тоа е пред се психолошката предиспозиција, социјалната положба, семејните односи и друштвото во кое се движите.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TheNagual, post: 324701, member: 3159"] [USER=442]@TheCat[/USER] Барем според твојот опис ми звучи дека си имала паничен напад кој еволуирал во блага психотична епизода. Точно е дека марихуаната може да биде тригер за панични напади, па дури и да предизвика целосна психоза кај луѓе склони кон тоа. Но, ова се многу ретки случаи и плус тригери за вакви епизоди може да бидат стрес, алкохол, погрешна терапија за ментални тегоби, кафе, никотин и слично. Јас лично сум имал паничен напад предизвикан од преголема количина на нес кафе. Ме растресе прописно и ми требаа повеќе саати да се приберам. Затоа оттогаш избегнувам нес кафиња и еспреса, пијам многу помалку кафе и бирам кафиња кои се слаби со кофеин. Но, ни крај на памет не ми е да барам државата да забрани кафи или да ги осудувам луѓето кои си сакаат јаки кафиња. Ако можат да ги поднесат, нека си пијат. Истото важи и за марихуаната. Во однос на 24вести видеото постирано погоре само ќе кажам дека бившиот наркоман не ја кажува целата вистина кога тврди дека почнал со марихуана. Се кладам дека почнал со алкохол и цигари многу пред воопшто да чуе за марихуаната. [URL]http://alcoholrehab.com/drug-addiction/connection-between-alcohol-and-drugs/[/URL] За жал алкохолот и цигарите редовно се отсутни од историјата на болеста кога се зборува за наркоманите. Тоа не само што не одговара со светските статистики, туку е крајно ненаучен пристап на проблемот. А има зошто. Алкохолот и цигарите се легални и ако почнеме да ги споменуваме како пороци кои ја зголемуваат шансата да станете наркоман (многу повеќе од марихуаната in fact) законодавците и таканаречените "стручњаци" ќе имаат сериозен проблем да дадат рационални објаснувања на моменталната легислатива. Но, статистиките на страна. Познавам многу луѓе кои конзумираат марихуана повеќе од десет години и ниеден од нив не прешол на потешки дроги, ниту станал зависник. Можеби е така поради фактот што се дружам со фини луѓе, а не со бараби и деликвенти. И тука доаѓаме до главната причина за зависностите, а тоа е пред се психолошката предиспозиција, социјалната положба, семејните односи и друштвото во кое се движите. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Вистината за дрогите
На врв
Bottom