Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Видливоста на лицата со попреченост и ретки болести во Македонија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 374299" data-attributes="member: 2887"><p>Многу е тешко бидејќи е секојдневие. Такви ситауции како тоа со хелексот се милион, боловите се неописливи а годините кои минале на таков начин прават човек да е резигниран, да се помирува со состојбата, да не се обидува повеќе поучен од минати лоши искуства.</p><p></p><p>Се надевам дека нема да биде пак исто, дека нема да има гоустирање пак, дека барем некој ќе биде искрен, колку толку.</p><p>Мене ме уби и настојувањето на рационалност, пошто тоа ми помогна да останам читав во глава.</p><p>А најлесен начин за да човек биде избегнуван е токму тоа.</p><p></p><p>Сега и роџакот ме избегнува, останаливе по службена линија се дистанцираа некако после погребот на кој не отидов (и да можев немаше да одам на погреб на таков манијак и гад) и ред други ситуации.</p><p></p><p>Проблемот е што ретките болести не се поларизирачки, не продаваат весници, не носат гледаност.</p><p>Хомосексуализмот од друга страна е како створен за поларизација на раја, за гледаност, за све.</p><p>Иако се работи за помала бројка на лица отколку оние со т.н. ретки болести.</p><p>Не е ствар во споредба или нешто, туку во диспропорционалното внимание кое им се посветува на една категорија на сметка на други категории. Пошто медиумскиот простор е ограничен нели. Мора нешто да биде на ТВ или во весник.</p><p></p><p>Странски организации и невладини и што све не, ги нема никаде кога станува збор за лица со тешки маки. Порано ги оставале по тавани и подруми да умрат ако е можно побрзо. Денес просветлената средина со киенска конекција до провајдер и Виндоус на црно само ги гоустира на општествен план, се преправа дека не постојат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 374299, member: 2887"] Многу е тешко бидејќи е секојдневие. Такви ситауции како тоа со хелексот се милион, боловите се неописливи а годините кои минале на таков начин прават човек да е резигниран, да се помирува со состојбата, да не се обидува повеќе поучен од минати лоши искуства. Се надевам дека нема да биде пак исто, дека нема да има гоустирање пак, дека барем некој ќе биде искрен, колку толку. Мене ме уби и настојувањето на рационалност, пошто тоа ми помогна да останам читав во глава. А најлесен начин за да човек биде избегнуван е токму тоа. Сега и роџакот ме избегнува, останаливе по службена линија се дистанцираа некако после погребот на кој не отидов (и да можев немаше да одам на погреб на таков манијак и гад) и ред други ситуации. Проблемот е што ретките болести не се поларизирачки, не продаваат весници, не носат гледаност. Хомосексуализмот од друга страна е како створен за поларизација на раја, за гледаност, за све. Иако се работи за помала бројка на лица отколку оние со т.н. ретки болести. Не е ствар во споредба или нешто, туку во диспропорционалното внимание кое им се посветува на една категорија на сметка на други категории. Пошто медиумскиот простор е ограничен нели. Мора нешто да биде на ТВ или во весник. Странски организации и невладини и што све не, ги нема никаде кога станува збор за лица со тешки маки. Порано ги оставале по тавани и подруми да умрат ако е можно побрзо. Денес просветлената средина со киенска конекција до провајдер и Виндоус на црно само ги гоустира на општествен план, се преправа дека не постојат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Видливоста на лицата со попреченост и ретки болести во Македонија
На врв
Bottom