Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Верски календар
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Hip.Hop_MKD" data-source="post: 33134" data-attributes="member: 194"><p><strong><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ</span></span></span></strong></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 24 февруари.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">Денеска е Прво и второ наоѓање на главата на св. Јован Крстител.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">Од евангелската историја е познато дека Иродијада во една прилика ја побарала и ја добила отсечената глава на свети Јован Крстител. Неговата глава таа ја фрлила на буниште во дворецот на Ирод. Некоја си Јована, жена на управникот на домот на Ирод, ја зела главата оттаму и ја закопала на Маслиновата Гора. Подоцна главата ја нашол некој Инокентиј, и тоа е првото наоѓање. Нејзиното второ наоѓање е во петтиот век, кога веќе трагата и била загубена. Главата била пренесена во Халкидон, а подоцна во Цариград. </span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">ОД КАТОЛИЧКИОТ КАЛЕНДАР </span></span></span></strong></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">Денеска е Св. Иван од Господ. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #44454f">Бил роден во 1495 година во Португалија. Во младоста бил овчар, а потоа војник. Во 1539 година ја слушал проповедта на свети Иван од Авил, по што се одлучил за духовниот сталеж и го основал редот на Милосрдните браќа. Повод за тоа бил и пожарот во една болница во Гранада. Додека мноштвото луѓе беспомошно набљудувале, свети Иван од Господ ги спасувал болните луѓе од смрт. Ја основал и првата болница за болните кои немале каде да живеат. Умрел во 1550 година.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hip.Hop_MKD, post: 33134, member: 194"] [B][SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 24 февруари.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]Денеска е Прво и второ наоѓање на главата на св. Јован Крстител.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]Од евангелската историја е познато дека Иродијада во една прилика ја побарала и ја добила отсечената глава на свети Јован Крстител. Неговата глава таа ја фрлила на буниште во дворецот на Ирод. Некоја си Јована, жена на управникот на домот на Ирод, ја зела главата оттаму и ја закопала на Маслиновата Гора. Подоцна главата ја нашол некој Инокентиј, и тоа е првото наоѓање. Нејзиното второ наоѓање е во петтиот век, кога веќе трагата и била загубена. Главата била пренесена во Халкидон, а подоцна во Цариград. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]ОД КАТОЛИЧКИОТ КАЛЕНДАР [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]Денеска е Св. Иван од Господ. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=10px][FONT=Verdana][COLOR=#44454f]Бил роден во 1495 година во Португалија. Во младоста бил овчар, а потоа војник. Во 1539 година ја слушал проповедта на свети Иван од Авил, по што се одлучил за духовниот сталеж и го основал редот на Милосрдните браќа. Повод за тоа бил и пожарот во една болница во Гранада. Додека мноштвото луѓе беспомошно набљудувале, свети Иван од Господ ги спасувал болните луѓе од смрт. Ја основал и првата болница за болните кои немале каде да живеат. Умрел во 1550 година.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Верски календар
На врв
Bottom