Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Вдомени животни
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 304550" data-attributes="member: 1867"><p>Прв пат чувам мачки во стан (втор пат, ама предходниот пат живеев на први и си скокаа преку прозор, си шетаа, па влегуваа кога ке им се јадеше), сега мачките ептен ми се затворени, но немам некој посебен проблем со нивниот карактер кој потекнува од улица. Сепак тие се прилагодливи животни и ако ги разгалиш, ке им се уарни па ке бидат малку поприбрани. Инаку што се однесува до болестите, габичките ги излечив со сода бикарбона растворена со сок од цеден лимон. Кај мачките треба повеке време за да се повлечат, јас имав една раничка на раката и ми помина од едно мачкање. </p><p>Не им верувам многу на ветеринарите, бидејки и тие како и сите други сакаат да си заработат, па затоа ги преувеличуваат овие лесно минливи мали зарази. Сетете се само колку деца пораснале играјки се во песок во кој и мачки и кучиња си ги извршувале физиолошките потреби, фатиле и габи и болви и крлежи, па се поминало лесно (настрана оние посериозните болести, но баба ми ми кажуваше дека еднаш добила шуга кога пробала блуза во бутик). Поентата ми е дека не вреди да го одминеш и да не му пружиш помош само бидејки има паразити и сл. Се се лечи, се се средува, не бара кој знае каква грижа...</p><p>За одземањето на право за потомство сум против. </p><p>И не ми се допаѓа тоа што некои луѓе даваат огромни суми и купуваат некои фенси миленичиња само за да се сликаат на фб.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 304550, member: 1867"] Прв пат чувам мачки во стан (втор пат, ама предходниот пат живеев на први и си скокаа преку прозор, си шетаа, па влегуваа кога ке им се јадеше), сега мачките ептен ми се затворени, но немам некој посебен проблем со нивниот карактер кој потекнува од улица. Сепак тие се прилагодливи животни и ако ги разгалиш, ке им се уарни па ке бидат малку поприбрани. Инаку што се однесува до болестите, габичките ги излечив со сода бикарбона растворена со сок од цеден лимон. Кај мачките треба повеке време за да се повлечат, јас имав една раничка на раката и ми помина од едно мачкање. Не им верувам многу на ветеринарите, бидејки и тие како и сите други сакаат да си заработат, па затоа ги преувеличуваат овие лесно минливи мали зарази. Сетете се само колку деца пораснале играјки се во песок во кој и мачки и кучиња си ги извршувале физиолошките потреби, фатиле и габи и болви и крлежи, па се поминало лесно (настрана оние посериозните болести, но баба ми ми кажуваше дека еднаш добила шуга кога пробала блуза во бутик). Поентата ми е дека не вреди да го одминеш и да не му пружиш помош само бидејки има паразити и сл. Се се лечи, се се средува, не бара кој знае каква грижа... За одземањето на право за потомство сум против. И не ми се допаѓа тоа што некои луѓе даваат огромни суми и купуваат некои фенси миленичиња само за да се сликаат на фб. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Вдомени животни
На врв
Bottom