Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 352892" data-attributes="member: 3190"><p>Сонце</p><p></p><p>Јас не сум тука</p><p>Не постојам веќе</p><p>И нема пак да греам за тебе</p><p>Не, не сум среќен</p><p>Јас сум згаснат Бог</p><p>Јас сум ноќ</p><p>Само тихувам без моќ</p><p>Сам како смрт без гроб</p><p>Нем како луд без ум</p><p>Слеп како страв на роб</p><p>Не, не сум</p><p>Јас не сум тука</p><p>Не постојам веќе</p><p>И нема пак да греам за тебе</p><p>Дали сум среќен?</p><p>Јас не сум тука</p><p>Не знам колку ти студи</p><p>И нема пак да светам за тебе</p><p>Не, не се буди</p><p>Јас сум згаснат Бог</p><p>Јас сум ноќ</p><p>Само тихувам без моќ</p><p>Како страст на крал за моќ</p><p>Како дух во свет без шум</p><p>Како сјајна лаж сред ноќ</p><p>Да, тоа сум</p><p>Јас не сум тука</p><p>Јас не постојам веќе</p><p>И нема пак да греам за тебе</p><p>Не, не сум среќен</p><p>Јас не сум тука</p><p>Не знам колку ти студи</p><p>Нема пак да светам за тебе</p><p>Некој те љуби</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 352892, member: 3190"] Сонце Јас не сум тука Не постојам веќе И нема пак да греам за тебе Не, не сум среќен Јас сум згаснат Бог Јас сум ноќ Само тихувам без моќ Сам како смрт без гроб Нем како луд без ум Слеп како страв на роб Не, не сум Јас не сум тука Не постојам веќе И нема пак да греам за тебе Дали сум среќен? Јас не сум тука Не знам колку ти студи И нема пак да светам за тебе Не, не се буди Јас сум згаснат Бог Јас сум ноќ Само тихувам без моќ Како страст на крал за моќ Како дух во свет без шум Како сјајна лаж сред ноќ Да, тоа сум Јас не сум тука Јас не постојам веќе И нема пак да греам за тебе Не, не сум среќен Јас не сум тука Не знам колку ти студи Нема пак да светам за тебе Некој те љуби [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom