Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 340590" data-attributes="member: 3190"><p>Kakva noć </p><p></p><p>Kakva noć! Ne mogu ništa.</p><p>Ne spava mi se. Nebo mesec guši.</p><p>Pa, zar ja čuvam išta</p><p>od potrošene mladosti u duši.</p><p></p><p>Drugarice godina koje već hlad znače,</p><p>ne zovi na igru ljubavi u seni.</p><p>Bolje neka svetlost mesečeva plače</p><p>i na uzglavlje struji prema meni.</p><p></p><p>Neka izražene crte kiti</p><p>i uobličava kad se seti.</p><p>Jer, nećeš moći odljubiti</p><p>ko što nisi znala zavoleti.</p><p></p><p>Ne može se voleti toliko puta.</p><p>Zato si mi tuđa ko i mnoge.</p><p>Uzalud nas menjaju lipe s puta</p><p>i u smetove polažu noge.</p><p></p><p>Ti znaš kao i ja</p><p>da u odlasku mesečine</p><p>na tim lipama ne izbija</p><p>cvet već samo sneg i inje.</p><p></p><p>Odljubili smo se i ne guši</p><p>mene ništa – al’ tebe čupa.</p><p>I svejedno nam sad u duši</p><p>kad igra ljubavi nije skupa.</p><p></p><p>Al’ ipak mazi, grli, peva.</p><p>Lukav i strasan poljubac voli.</p><p>Neka u srcu mom uvek sneva</p><p>ta koja zauvek volim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 340590, member: 3190"] Kakva noć Kakva noć! Ne mogu ništa. Ne spava mi se. Nebo mesec guši. Pa, zar ja čuvam išta od potrošene mladosti u duši. Drugarice godina koje već hlad znače, ne zovi na igru ljubavi u seni. Bolje neka svetlost mesečeva plače i na uzglavlje struji prema meni. Neka izražene crte kiti i uobličava kad se seti. Jer, nećeš moći odljubiti ko što nisi znala zavoleti. Ne može se voleti toliko puta. Zato si mi tuđa ko i mnoge. Uzalud nas menjaju lipe s puta i u smetove polažu noge. Ti znaš kao i ja da u odlasku mesečine na tim lipama ne izbija cvet već samo sneg i inje. Odljubili smo se i ne guši mene ništa – al’ tebe čupa. I svejedno nam sad u duši kad igra ljubavi nije skupa. Al’ ipak mazi, grli, peva. Lukav i strasan poljubac voli. Neka u srcu mom uvek sneva ta koja zauvek volim. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom