Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 300208" data-attributes="member: 2223"><p><span style="font-size: 18px"><strong>Pesme Tuge - Angel Kalinovik</strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Dvorac</strong></span></p><p>Visoka stabla šuma sibirskih,</p><p>Ne uspeše da sakriju njegove najviše kule</p><p>I tek ko bi gledao sa planina dalekih,</p><p>Shvatio bi postojanje palate usnule,</p><p>Podignute zadnjom, velikom carskom željom</p><p>Tek oštro oko uz blagodat slučajnosti</p><p>Videlo bi okrugli, bledocrveni krov</p><p>Koji iznad ogromne šumske nepreglednosti</p><p>Odaje prisustvo gospodsko i šalje zov</p><p>Radoznalcu koji ne mari za oprez</p><p>Ali ipak, hajde, budimo iskreni</p><p>To jeste otkriće zanimljivo</p><p>Ali da istraži taj predeo skriveni</p><p>Zaista bi se retko ko usudio</p><p>Jer od njega te dele i prostor i strah</p><p></p><p>To je dalek put, kroz šume sibirske</p><p>Uz svetlosti malo, a mnogo nepoznatog</p><p>I za to treba mnogo hrabrosti istinske</p><p>Neizva|ene iz tu|eg, vec iz srca sopstvenog</p><p>Ta hrabrost bice ti jedini pratilac</p><p></p><p>Kad jednom taj put dugi bude pređen</p><p>Nakon dana i dana hoda kroz mrak</p><p>Zar|ali grb, divan, visoko postavljen</p><p>Na ogradi bez kraja... biće ti znak</p><p>Da si došao napokon do carskih vrtova</p><p></p><p>Kroz sijenku odškrinutih vratnica</p><p>Udi uz drhtavu škripu, polako</p><p>U prostrane vrtove, bez cveća i ptica</p><p>Pokrivene lišćem suvim i ti lako...</p><p>...možeš da korake učiniš mekim,</p><p>Baš kako strah nalaže</p><p></p><p>Ali već sada tebi je jasno da to nije mesto duhova</p><p>Kroz maglu vidiš oronulu lepotu</p><p>Prednje fasade, kipova i stubova</p><p>Koji i sada zazivaju divljenje</p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Tuga</strong></span></p><p>Moja si verna pratilja,</p><p>čime da te nagradim</p><p>za sve ove godine vernosti</p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Bol</strong></span></p><p>Nimalo te ne volim</p><p>Svakog gosta za tri dana dosta,</p><p>a ti si već predugo kod mene</p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Strah</strong></span></p><p>Što te duže znam</p><p>Sve te se manje bojim</p><p>A znam te već jako dugo</p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Ljubav</strong></span></p><p>Opisana u Bolu, Tugi i Strahu</p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Život</strong></span></p><p>Život mi proždire mladost</p><p>A već se sprema da otegne</p><p>dane moje starosti</p><p>Nemam pravo da mrzim ikoga</p><p>Ali sudbina zato predmet je</p><p>Mog straha, očaja i mržnje</p><p></p><p>Vi koji mislite da čovjek</p><p>je hrabri kovač svoje sreće</p><p>očigledno još život niste okusili</p><p>sve je to laž, samo utjeha</p><p>Ne čekajte nakovanj i čekić</p><p>Već molite Boga da sve ovo što prije prođe</p><p></p><p><u><strong><span style="font-size: 18px">Pitanje</span></strong></u></p><p><strong>Ima li smisla čekati san</strong></p><p><strong>kada znaš da ti neće doći</strong></p><p><strong>može li iko usporiti vrijeme,</strong></p><p><strong>kada zna da će brzo proći</strong></p><p><strong>ima li smisla gajiti nade</strong></p><p><strong>kad nezahvalnost im dobro znaš</strong></p><p><strong>i pjevati sreći balade</strong></p><p><strong>kad do tebe joj nije stalo</strong></p><p><strong>I da li je smisao laž</strong></p><p><strong>što obavija sjene života</strong></p><p><strong>odsjaj zlatnog omota</strong></p><p><strong>sopstvenog očaja zabluda</strong></p><p><strong>I ima li smisao smisla?</strong></p><p><strong>I da li bi opasno bilo</strong></p><p><strong>bez utjeha životnih živjeti</strong></p><p><strong>što kriju životno sivilo</strong></p><p><strong>Prezrenih ljepota na hiljade</strong></p><p><strong>ti ludi svijete nudiš</strong></p><p><strong>ali sve su tamo zablude</strong></p><p><strong>jer upravo ti sudiš</strong></p><p><strong>ko na njih ima pravo</strong></p><p><strong>a za većinu ljudi one</strong></p><p><strong>ostaju samo san.</strong></p><p><strong>Ima li smisao smisla?</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 300208, member: 2223"] [SIZE=5][B]Pesme Tuge - Angel Kalinovik[/B][/SIZE] [SIZE=4][B]Dvorac[/B][/SIZE] Visoka stabla šuma sibirskih, Ne uspeše da sakriju njegove najviše kule I tek ko bi gledao sa planina dalekih, Shvatio bi postojanje palate usnule, Podignute zadnjom, velikom carskom željom Tek oštro oko uz blagodat slučajnosti Videlo bi okrugli, bledocrveni krov Koji iznad ogromne šumske nepreglednosti Odaje prisustvo gospodsko i šalje zov Radoznalcu koji ne mari za oprez Ali ipak, hajde, budimo iskreni To jeste otkriće zanimljivo Ali da istraži taj predeo skriveni Zaista bi se retko ko usudio Jer od njega te dele i prostor i strah To je dalek put, kroz šume sibirske Uz svetlosti malo, a mnogo nepoznatog I za to treba mnogo hrabrosti istinske Neizva|ene iz tu|eg, vec iz srca sopstvenog Ta hrabrost bice ti jedini pratilac Kad jednom taj put dugi bude pređen Nakon dana i dana hoda kroz mrak Zar|ali grb, divan, visoko postavljen Na ogradi bez kraja... biće ti znak Da si došao napokon do carskih vrtova Kroz sijenku odškrinutih vratnica Udi uz drhtavu škripu, polako U prostrane vrtove, bez cveća i ptica Pokrivene lišćem suvim i ti lako... ...možeš da korake učiniš mekim, Baš kako strah nalaže Ali već sada tebi je jasno da to nije mesto duhova Kroz maglu vidiš oronulu lepotu Prednje fasade, kipova i stubova Koji i sada zazivaju divljenje [SIZE=4][B]Tuga[/B][/SIZE] Moja si verna pratilja, čime da te nagradim za sve ove godine vernosti [SIZE=4][B]Bol[/B][/SIZE] Nimalo te ne volim Svakog gosta za tri dana dosta, a ti si već predugo kod mene [SIZE=4][B]Strah[/B][/SIZE] Što te duže znam Sve te se manje bojim A znam te već jako dugo [SIZE=4][B]Ljubav[/B][/SIZE] Opisana u Bolu, Tugi i Strahu [SIZE=4][B]Život[/B][/SIZE] Život mi proždire mladost A već se sprema da otegne dane moje starosti Nemam pravo da mrzim ikoga Ali sudbina zato predmet je Mog straha, očaja i mržnje Vi koji mislite da čovjek je hrabri kovač svoje sreće očigledno još život niste okusili sve je to laž, samo utjeha Ne čekajte nakovanj i čekić Već molite Boga da sve ovo što prije prođe [U][B][SIZE=5]Pitanje[/SIZE][/B][/U] [B]Ima li smisla čekati san kada znaš da ti neće doći može li iko usporiti vrijeme, kada zna da će brzo proći ima li smisla gajiti nade kad nezahvalnost im dobro znaš i pjevati sreći balade kad do tebe joj nije stalo I da li je smisao laž što obavija sjene života odsjaj zlatnog omota sopstvenog očaja zabluda I ima li smisao smisla? I da li bi opasno bilo bez utjeha životnih živjeti što kriju životno sivilo Prezrenih ljepota na hiljade ti ludi svijete nudiš ali sve su tamo zablude jer upravo ti sudiš ko na njih ima pravo a za većinu ljudi one ostaju samo san. Ima li smisao smisla?[/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom