Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 297358" data-attributes="member: 2223"><p><strong><span style="font-size: 15px">Додека ме бараш</span></strong></p><p></p><p>Барај во темнината, таму ке ме најдеш </p><p>Врисни пред црвената вода, ке го видиш мојот одраз </p><p>Скаменет лик на проклет светец, сениште во ноќта</p><p>Бездомник во темна улица, проколната птица </p><p>Ме гледаш мене, се бараш себе, крај на мостот </p><p>Реката е врела, каменот длабок, огнот студен,</p><p>И ништо не е како порано, само моето бледо лице</p><p>Го собирам отровниот мед, капка по капка </p><p>Барам зид, на зидот слика, на сликата твоите очи</p><p>Ме голташ страсно како ѕверот месото на својата невина жртва </p><p>Но јас не бегам, не сакам да бегам, јас сум тука, и те барам, уште те барам </p><p>Палам факел, ги отворам очите, празно огледало, искината душа</p><p>Обична слика далку од се, прашина, темнина ,молк,</p><p>Добрина во ноќта, злоба во денот, плач во самракот</p><p>Сирак сум без тебе, река без вода, плач без солзи, ден без сонце</p><p>Свека која гори кратко, чиј восок паѓа на твоите студени раце,</p><p>додека врескаш ме држиш, и покрај болката,</p><p>а јас согорувам, ме снемува, ке останам како шепот во тешката тишина и ке ти кажам</p><p>Ме најде, те најдов, ме виде, те видов, ме почувствува, </p><p>Во темната ноќ ги бројам крвавите плочки, се давам во крвта и плачам</p><p>Ништо не е како порано, ништо...</p><p><em><strong>Aleksandar Todorovski</strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 297358, member: 2223"] [B][SIZE=4]Додека ме бараш[/SIZE][/B] Барај во темнината, таму ке ме најдеш Врисни пред црвената вода, ке го видиш мојот одраз Скаменет лик на проклет светец, сениште во ноќта Бездомник во темна улица, проколната птица Ме гледаш мене, се бараш себе, крај на мостот Реката е врела, каменот длабок, огнот студен, И ништо не е како порано, само моето бледо лице Го собирам отровниот мед, капка по капка Барам зид, на зидот слика, на сликата твоите очи Ме голташ страсно како ѕверот месото на својата невина жртва Но јас не бегам, не сакам да бегам, јас сум тука, и те барам, уште те барам Палам факел, ги отворам очите, празно огледало, искината душа Обична слика далку од се, прашина, темнина ,молк, Добрина во ноќта, злоба во денот, плач во самракот Сирак сум без тебе, река без вода, плач без солзи, ден без сонце Свека која гори кратко, чиј восок паѓа на твоите студени раце, додека врескаш ме држиш, и покрај болката, а јас согорувам, ме снемува, ке останам како шепот во тешката тишина и ке ти кажам Ме најде, те најдов, ме виде, те видов, ме почувствува, Во темната ноќ ги бројам крвавите плочки, се давам во крвта и плачам Ништо не е како порано, ништо... [I][B]Aleksandar Todorovski[/B][/I] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom