Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 292595" data-attributes="member: 2223"><p><span style="font-size: 18px"><strong>Samo smo misao - Ratko Petrović</strong></span></p><p>Čovek je samo misao.</p><p></p><p>Ono što je fizički, zaista se tiče</p><p>samo njega.</p><p>Da stari, da ga boli, i da oseća.</p><p></p><p>Ti ne možeš doživeti moju fizičku bol,</p><p>u trenutku kada me boli.</p><p></p><p>Da, zagrlićeš me - i to će činiti</p><p>da mi sve bude lakše.</p><p>Podnošljivije.</p><p>Da me smiri makar malo.</p><p></p><p>Mada, moja bol će ti biti</p><p>neugodnost i patnja - opet misli,</p><p>a ne zaista bol.</p><p></p><p>I bolje je tako - kad boli,</p><p>da boli samo jednog.</p><p>A drugom to samo da bude</p><p>ružna misao.</p><p></p><p>Ali ti možeš osetiti moje emocije.</p><p></p><p>Ponekad u potpunosti, nekad</p><p>kad im se prepustiš istinski</p><p>čak i jače, lepše...</p><p></p><p><strong>Jer za tebe su, samo za tebe,</strong></p><p><strong>i stoga ih možeš osetiti</strong></p><p><strong>i jače od mene samog.</strong></p><p></p><p>Kako?!</p><p></p><p>Narandža ne oseća svoj ukus</p><p>iako je puna sopstvenog soka.</p><p>Već ga osete samo one usne</p><p>kojima je bila namenjena.</p><p></p><p>Ali, koliko god da si kadra za to,</p><p>nekad i manje... to me ipak teši.</p><p>Makar i da me samo nazireš.</p><p></p><p>Makar tračak pravog mene ćeš</p><p>uspeti da shvatiš, dodirneš</p><p>i upleteš u svoju zamisao,</p><p>koja u tvom svetu</p><p>predstavlja mene.</p><p></p><p>Biti realno shvaćen</p><p>makar i komadić,</p><p>u nečijem ličnom,</p><p>neponovljivo drugačijem</p><p>i na divan način nerealnom svetu,</p><p>veruj mi, mnogo je.</p><p></p><p>Tada znaš da si postojao.</p><p>Da postojiš.</p><p></p><p>Ja sam tako premalo</p><p>i tako premnogo u istom</p><p>momentu.</p><p></p><p>Vasiona misli i osećanja</p><p>svetova čitavih, sa centrom</p><p>u jednom - mravu.</p><p></p><p>Sve zavisno od toga</p><p>postaneš li me svesna.</p><p></p><p>Od toga,</p><p>uspevam li da zaista živim?</p><p>Da sinem?</p><p>Ili sam samo prirodni, nagonski</p><p>biomehanizam.</p><p>Koji je gladan. Koji se plaši.</p><p>Koji deli i zloupotrebljava svoju</p><p>platformu za snove - sa životinjom.</p><p></p><p>Kada sam čovek? Kada sam živ?!</p><p></p><p><strong>Ja živim kad te ljubim. Tada sam najviše</strong></p><p><strong>što mogu biti.</strong></p><p><strong>Kad te ne ljubim - ja sam premalo.</strong></p><p></p><p>Čak i kada sam dobar - a ne ljubim te,</p><p>ja sam premalo toga.</p><p></p><p>A u tvojim očima?</p><p>Od čega zavisi šta ću to biti?!</p><p></p><p>Ja sam samo tvoja subjektivna percepcija</p><p>nekakve pojave.</p><p>Dakle, u nemilosti sam.</p><p></p><p>Dolazim li u pravom trenutku?!</p><p>Da li mi je glas dublji, plići?!</p><p>Jesam li čudan, ili je moja čudnost</p><p>po tvojim standardima normalnost?</p><p></p><p>U nemilosti sam...</p><p>previše toga kod tebe mora da se poklopi.</p><p>To je često nemoguće.</p><p></p><p>Poklapanje ukalupljenog tražiš.</p><p>Ja sve mogu, sem da stanem u maleno.</p><p></p><p>Čovek je samo misao.</p><p>U svakome različita misao.</p><p></p><p>Zato su neki poljupci</p><p>značajniji od drugih.</p><p></p><p>Jer je neko u nama postao</p><p>lepa misao.</p><p>Lepša od drugih.</p><p></p><p>Dakle,</p><p>ono što ću biti</p><p>zavisi isključivo</p><p>od toga kakva sam</p><p>pomisao u tebi...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 292595, member: 2223"] [SIZE=5][B]Samo smo misao - Ratko Petrović[/B][/SIZE] Čovek je samo misao. Ono što je fizički, zaista se tiče samo njega. Da stari, da ga boli, i da oseća. Ti ne možeš doživeti moju fizičku bol, u trenutku kada me boli. Da, zagrlićeš me - i to će činiti da mi sve bude lakše. Podnošljivije. Da me smiri makar malo. Mada, moja bol će ti biti neugodnost i patnja - opet misli, a ne zaista bol. I bolje je tako - kad boli, da boli samo jednog. A drugom to samo da bude ružna misao. Ali ti možeš osetiti moje emocije. Ponekad u potpunosti, nekad kad im se prepustiš istinski čak i jače, lepše... [B]Jer za tebe su, samo za tebe, i stoga ih možeš osetiti i jače od mene samog.[/B] Kako?! Narandža ne oseća svoj ukus iako je puna sopstvenog soka. Već ga osete samo one usne kojima je bila namenjena. Ali, koliko god da si kadra za to, nekad i manje... to me ipak teši. Makar i da me samo nazireš. Makar tračak pravog mene ćeš uspeti da shvatiš, dodirneš i upleteš u svoju zamisao, koja u tvom svetu predstavlja mene. Biti realno shvaćen makar i komadić, u nečijem ličnom, neponovljivo drugačijem i na divan način nerealnom svetu, veruj mi, mnogo je. Tada znaš da si postojao. Da postojiš. Ja sam tako premalo i tako premnogo u istom momentu. Vasiona misli i osećanja svetova čitavih, sa centrom u jednom - mravu. Sve zavisno od toga postaneš li me svesna. Od toga, uspevam li da zaista živim? Da sinem? Ili sam samo prirodni, nagonski biomehanizam. Koji je gladan. Koji se plaši. Koji deli i zloupotrebljava svoju platformu za snove - sa životinjom. Kada sam čovek? Kada sam živ?! [B]Ja živim kad te ljubim. Tada sam najviše što mogu biti. Kad te ne ljubim - ja sam premalo.[/B] Čak i kada sam dobar - a ne ljubim te, ja sam premalo toga. A u tvojim očima? Od čega zavisi šta ću to biti?! Ja sam samo tvoja subjektivna percepcija nekakve pojave. Dakle, u nemilosti sam. Dolazim li u pravom trenutku?! Da li mi je glas dublji, plići?! Jesam li čudan, ili je moja čudnost po tvojim standardima normalnost? U nemilosti sam... previše toga kod tebe mora da se poklopi. To je često nemoguće. Poklapanje ukalupljenog tražiš. Ja sve mogu, sem da stanem u maleno. Čovek je samo misao. U svakome različita misao. Zato su neki poljupci značajniji od drugih. Jer je neko u nama postao lepa misao. Lepša od drugih. Dakle, ono što ću biti zavisi isključivo od toga kakva sam pomisao u tebi... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom