Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 289521" data-attributes="member: 3001"><p>четвртак, 17. мај 2012.</p><p></p><p>DESANKA MAKSIMOVIC</p><p></p><p></p><p>PROLECNA PESMA</p><p></p><p> Osecam veceras dok posmatram laste</p><p> i pupoljke rane</p><p> kao srce moje polagano raste</p><p> k'o vidik u lepe, nasmejane dane;</p><p></p><p> kako s mladim biljem postaje sve vece</p><p> i lako k'o krilo,</p><p> i kako mu celo jedno nebo srece</p><p> i pakao bola ne bi dosta bilo;</p><p></p><p> kako cezne za svim sto bi zivot mog'o</p><p> lepog da mu dade,</p><p> i da mu nicega ne bi bilo mnogo;</p><p> tako su velike ceznje mu i nade.</p><p></p><p> Osecam, da dosad sve je bilo sala</p><p> moga srca vrela;</p><p> da jos nikom nisam ljubav svoju dala</p><p> koliko bih mogla i koliko htela.</p><p></p><p> Da ima u meni cela nezna plima</p><p> reci nereceni',</p><p> da bih srce mogla poklanajti svima</p><p> i da opet mnogo ostane ga meni.</p><p></p><p> OPOMENA </p><p> </p><p> Cuj, recu cu ti svoju tajnu:</p><p> ne ostavljaj me nikad samu</p><p> kad neko svira.</p><p></p><p> Mogu mi se uciniti</p><p> duboke i meke</p><p> oci neke</p><p> sasvim obicne.</p><p></p><p> Moze mi se uciniti</p><p> da tonem u zvuke,</p><p> pa cu ruke</p><p> svakom pruziti.</p><p></p><p> Moze mi se uciniti</p><p> lepo i lako</p><p> voleti kratko</p><p> za jedan dan.</p><p></p><p> Ili mogu kom reci u tome</p><p> casu cudesno sjajnu</p><p> predragu mi tajnu</p><p> koliko te volim.</p><p></p><p> O, ne ostavljaj me nikad samu</p><p> kad neko svira.</p><p> Ucinice mi se negde u sumi</p><p> ponovo sve moje suze teku</p><p> kroz samonikle neke cesme.</p><p></p><p> Ucinice mi se crn leptir jedan</p><p> po teskoj vodi krilom sara</p><p> sto nekad neko reci mi ne sme.</p><p></p><p> Ucinice mi se negde kroz tamu</p><p> neko peva i gorkim cvetom</p><p> u neprebolnu ranu srca dira.</p><p> O, ne ostavljaj me nikad samu,</p><p> nikad samu,</p><p> kad neko svira.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 289521, member: 3001"] четвртак, 17. мај 2012. DESANKA MAKSIMOVIC PROLECNA PESMA Osecam veceras dok posmatram laste i pupoljke rane kao srce moje polagano raste k'o vidik u lepe, nasmejane dane; kako s mladim biljem postaje sve vece i lako k'o krilo, i kako mu celo jedno nebo srece i pakao bola ne bi dosta bilo; kako cezne za svim sto bi zivot mog'o lepog da mu dade, i da mu nicega ne bi bilo mnogo; tako su velike ceznje mu i nade. Osecam, da dosad sve je bilo sala moga srca vrela; da jos nikom nisam ljubav svoju dala koliko bih mogla i koliko htela. Da ima u meni cela nezna plima reci nereceni', da bih srce mogla poklanajti svima i da opet mnogo ostane ga meni. OPOMENA Cuj, recu cu ti svoju tajnu: ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Mogu mi se uciniti duboke i meke oci neke sasvim obicne. Moze mi se uciniti da tonem u zvuke, pa cu ruke svakom pruziti. Moze mi se uciniti lepo i lako voleti kratko za jedan dan. Ili mogu kom reci u tome casu cudesno sjajnu predragu mi tajnu koliko te volim. O, ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Ucinice mi se negde u sumi ponovo sve moje suze teku kroz samonikle neke cesme. Ucinice mi se crn leptir jedan po teskoj vodi krilom sara sto nekad neko reci mi ne sme. Ucinice mi se negde kroz tamu neko peva i gorkim cvetom u neprebolnu ranu srca dira. O, ne ostavljaj me nikad samu, nikad samu, kad neko svira. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom