Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 288418" data-attributes="member: 1970"><p>Nepovratna pesma</p><p></p><p></p><p>Nikad nemoj da se vraćaš</p><p>kad već jednom u svet kreneš</p><p>Nemoj da mi nešto petljaš</p><p>Nemoj da mi hoćeš-nećeš.</p><p>I ja bezim bez povratka.</p><p>Nikad neću unatrag.</p><p>Sta ti znači staro sunce,</p><p>stare staze,</p><p>stari prag?</p><p>Tu je ono za čim može da se pati</p><p>Tu je ono čemu možes srce dati.</p><p>Al' ako se ikad vratiš</p><p>moraš znati</p><p>tu ćeš stati</p><p>I ostati.</p><p>Očima se u svet trči</p><p>Glavom rije mlako veče</p><p>Od reke se dete uči</p><p>ka morima da poteče.</p><p>Od zvezda se dete uči</p><p>da zapara nebo sjajem.</p><p>I od druma da se muči</p><p>i vijuga za beskrajem.</p><p>Opasno je kao zmija</p><p>opasno je kao metak</p><p>da u tebi večno klija</p><p>i ćarlija tvoj početak.</p><p></p><p>Ti za koren</p><p>nisi stvoren</p><p>Ceo svet ti je otvoren.</p><p>Ako ti se nekud žuri,</p><p>stisni srce i zažmuri.</p><p>Al' kad pođeš - nemoj stati</p><p>Mahni rukom.</p><p>I odjuri.</p><p>Ko zna kud ćeš.</p><p>Ko zna zašto.</p><p>Ko zna šta te tamo čeka.</p><p>Ove su želje uvek belje</p><p>kad namignu iz daleka.</p><p>Opasno je kao munja</p><p>opasno je kao metak</p><p>da u tebi večno kunja</p><p>i muči se tvoj početak.</p><p>Ti si uvek krilat bio</p><p>samo si zaboravio.</p><p>Zato leti.</p><p>Sanjaj.</p><p>Trči.</p><p>Stvaraj zoru kad je veče.</p><p>Nek' od tebe život uči</p><p>da se peni i da teče.</p><p>Budi takvo neko čudo</p><p>što ne ume ništa malo,</p><p>pa kad kreneš - kreni ludo,</p><p>ustreptalo,</p><p>radoznalo.</p><p></p><p>Ko zna šta te tamo čeka</p><p>u maglama iz daleka.</p><p>Al' ako se i pozlatiš,</p><p>il' sve teško,</p><p>gorko platiš,</p><p>uvek idi samo napred.</p><p>Nemoj nikad da se vratiš.</p><p></p><p></p><p>Mika Antic</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 288418, member: 1970"] Nepovratna pesma Nikad nemoj da se vraćaš kad već jednom u svet kreneš Nemoj da mi nešto petljaš Nemoj da mi hoćeš-nećeš. I ja bezim bez povratka. Nikad neću unatrag. Sta ti znači staro sunce, stare staze, stari prag? Tu je ono za čim može da se pati Tu je ono čemu možes srce dati. Al' ako se ikad vratiš moraš znati tu ćeš stati I ostati. Očima se u svet trči Glavom rije mlako veče Od reke se dete uči ka morima da poteče. Od zvezda se dete uči da zapara nebo sjajem. I od druma da se muči i vijuga za beskrajem. Opasno je kao zmija opasno je kao metak da u tebi večno klija i ćarlija tvoj početak. Ti za koren nisi stvoren Ceo svet ti je otvoren. Ako ti se nekud žuri, stisni srce i zažmuri. Al' kad pođeš - nemoj stati Mahni rukom. I odjuri. Ko zna kud ćeš. Ko zna zašto. Ko zna šta te tamo čeka. Ove su želje uvek belje kad namignu iz daleka. Opasno je kao munja opasno je kao metak da u tebi večno kunja i muči se tvoj početak. Ti si uvek krilat bio samo si zaboravio. Zato leti. Sanjaj. Trči. Stvaraj zoru kad je veče. Nek' od tebe život uči da se peni i da teče. Budi takvo neko čudo što ne ume ništa malo, pa kad kreneš - kreni ludo, ustreptalo, radoznalo. Ko zna šta te tamo čeka u maglama iz daleka. Al' ako se i pozlatiš, il' sve teško, gorko platiš, uvek idi samo napred. Nemoj nikad da se vratiš. Mika Antic [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom