Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 287550" data-attributes="member: 3190"><p><strong>KURVA</strong></p><p></p><p>Pij, kurvo noćas iz moje caše,</p><p>nek žudnja oko ti zamuti</p><p>da osetim te svu</p><p>i miris tvoje, pićem uprljane puti,</p><p>a vi cigani prokleti bili,</p><p>što me gledate tako?</p><p>Kao da nikada niste videli</p><p>kako je neko kao malo dete plak’o.</p><p>A ti me gledaš, kurvo!</p><p>Misliš uzećeš mi pare</p><p>ne dam ti ništa, uzeću ti sve.</p><p>Da vidiš kurvo, kako se kurva vara.</p><p>A vi, cigani, tiho svirajte</p><p>ja plaćam vas i vašu pesmu</p><p>da vidiš kurvo, kakva je pesma</p><p>koja se o tebi peva -</p><p>ja propao covek, ti propala žena</p><p>mi više nikada nećemo šetati,</p><p>niti deliti nežnost i smiraj sutona</p><p>ona je otišla vozom od jednog vagona</p><p>ona je otišla da se ne vrati</p><p>njen odlazak je otvorio flaše</p><p>pevam i ja tebi lepoto mojih</p><p>propalih dana</p><p>i možda nekad, a slutim</p><p>da će biti kasno.</p><p>Za ženu priznajem samo kurvu,</p><p>poštene neka mi oproste,</p><p>pevam jer prošlost mi neka</p><p>i nečija treba,</p><p>da zaboravim i prebolim</p><p>jer bio sam čovek kafanski,</p><p>ne sanjiv kao grobar,</p><p>ja samo želim da me noćas neko voli.</p><p></p><p>Sergej Jesenjin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 287550, member: 3190"] [B]KURVA[/B] Pij, kurvo noćas iz moje caše, nek žudnja oko ti zamuti da osetim te svu i miris tvoje, pićem uprljane puti, a vi cigani prokleti bili, što me gledate tako? Kao da nikada niste videli kako je neko kao malo dete plak’o. A ti me gledaš, kurvo! Misliš uzećeš mi pare ne dam ti ništa, uzeću ti sve. Da vidiš kurvo, kako se kurva vara. A vi, cigani, tiho svirajte ja plaćam vas i vašu pesmu da vidiš kurvo, kakva je pesma koja se o tebi peva - ja propao covek, ti propala žena mi više nikada nećemo šetati, niti deliti nežnost i smiraj sutona ona je otišla vozom od jednog vagona ona je otišla da se ne vrati njen odlazak je otvorio flaše pevam i ja tebi lepoto mojih propalih dana i možda nekad, a slutim da će biti kasno. Za ženu priznajem samo kurvu, poštene neka mi oproste, pevam jer prošlost mi neka i nečija treba, da zaboravim i prebolim jer bio sam čovek kafanski, ne sanjiv kao grobar, ja samo želim da me noćas neko voli. Sergej Jesenjin [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom