Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 287180" data-attributes="member: 2223"><p><strong><em>DESANKA MAKSIMOVIC -NASA TAJNA</em></strong></p><p></p><p>O Tebi neću govoriti ljudima,</p><p>neću im reći da li Si mi samo</p><p>poznanik bio ili prijatelj drag;</p><p>ni kakav je, ni da li je</p><p>u našim snovima i životima</p><p>dana ovih ostao trag.</p><p></p><p>Neću im reći da li iz osame</p><p>žedji ili umora, ni da li je ikada</p><p>ma koje od nas drugo volelo,</p><p>niti srce naše,</p><p>da li je radi nas</p><p>ili radi drugih</p><p>kadgod bolelo.</p><p></p><p>Neću im reći kakav je sklad</p><p>oči naše često spajao</p><p>u sazvežđe žedno;</p><p>ni da li sam ja ili si Ti bio rad</p><p>da tako bude.</p><p>Ili nam je bilo svejedno.</p><p></p><p>Neću im reći da li je život</p><p>ili od smrti strah</p><p>spajao naše reke,</p><p>ni da li zvuke</p><p>smeha voleli smo više</p><p>od šuma suza.</p><p>Neću im reći nijedan slog jedini,</p><p>šta je moglo ni da li je moglo nešto da uplete i sjedini</p><p>duše naše kroz čitav vek ;</p><p>ni da li je otrov ili lek -</p><p>ovo što je došlo,</p><p>onom što je bilo.</p><p></p><p>Nikome neću reći, kakva se</p><p>zbog Tebe pesma dogadja</p><p>u meni večito.</p><p>Da li opija toplo,</p><p>kao šume naše s proleća</p><p>ili tiha i tužna ćuti u meni rečito.</p><p></p><p>O, nikome neću reći,</p><p>da se radosna ili boleća</p><p>pesma dogadja u meni.</p><p></p><p>Ja više volim da prećutane odemo ona i ja,</p><p>tamo gde istom svetlošću sja</p><p>i zora i noć i dan,</p><p>tamo gde su podjednako tople i sreća i bol živa,</p><p>tamo gde je od istog večnog tkiva</p><p>i čovek i njegov san .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 287180, member: 2223"] [B][I]DESANKA MAKSIMOVIC -NASA TAJNA[/I][/B] O Tebi neću govoriti ljudima, neću im reći da li Si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u našim snovima i životima dana ovih ostao trag. Neću im reći da li iz osame žedji ili umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo, niti srce naše, da li je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo. Neću im reći kakav je sklad oči naše često spajao u sazvežđe žedno; ni da li sam ja ili si Ti bio rad da tako bude. Ili nam je bilo svejedno. Neću im reći da li je život ili od smrti strah spajao naše reke, ni da li zvuke smeha voleli smo više od šuma suza. Neću im reći nijedan slog jedini, šta je moglo ni da li je moglo nešto da uplete i sjedini duše naše kroz čitav vek ; ni da li je otrov ili lek - ovo što je došlo, onom što je bilo. Nikome neću reći, kakva se zbog Tebe pesma dogadja u meni večito. Da li opija toplo, kao šume naše s proleća ili tiha i tužna ćuti u meni rečito. O, nikome neću reći, da se radosna ili boleća pesma dogadja u meni. Ja više volim da prećutane odemo ona i ja, tamo gde istom svetlošću sja i zora i noć i dan, tamo gde su podjednako tople i sreća i bol živa, tamo gde je od istog večnog tkiva i čovek i njegov san . [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom