Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 285509" data-attributes="member: 3190"><p><strong>PESMA DANU KOJI ODLAZI</strong></p><p></p><p>Kako mi je teško </p><p>da te pustim da odeš, dane! </p><p>Odlaziš pun mene </p><p>a kad se vraćaš, ne poznaješ me. </p><p>Kako mi je teško </p><p>ostaviti na tvojim grudima </p><p>moguća ostvarenja </p><p>nemogućih minuta. </p><p></p><p>U predvečerje </p><p>Persej ti kuje okove. </p><p>Ti bežiš na breg </p><p>ranjavajući noge. </p><p>Ne mogu te privući više </p><p>ni moje telo, ni moj plač, </p><p>ni reke kraj kojih snivaš </p><p>svoj zlatni popodnevni san. </p><p></p><p>Sa istoka na zapad </p><p>nosim tvoju okruglu svetlost. </p><p>Tvoju veliku svetlost što drži </p><p>moju dušu u neprekidnoj napetosti. </p><p>Sa istoka na zapad... </p><p>Kako mi je teško da te nosim </p><p>sa tvojim pticama </p><p>i tvojim rukama od vetra!</p><p></p><p><strong>Federico Garcia Lorca</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 285509, member: 3190"] [B]PESMA DANU KOJI ODLAZI[/B] Kako mi je teško da te pustim da odeš, dane! Odlaziš pun mene a kad se vraćaš, ne poznaješ me. Kako mi je teško ostaviti na tvojim grudima moguća ostvarenja nemogućih minuta. U predvečerje Persej ti kuje okove. Ti bežiš na breg ranjavajući noge. Ne mogu te privući više ni moje telo, ni moj plač, ni reke kraj kojih snivaš svoj zlatni popodnevni san. Sa istoka na zapad nosim tvoju okruglu svetlost. Tvoju veliku svetlost što drži moju dušu u neprekidnoj napetosti. Sa istoka na zapad... Kako mi je teško da te nosim sa tvojim pticama i tvojim rukama od vetra! [B]Federico Garcia Lorca[/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom