Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 285209" data-attributes="member: 1970"><p>Stepski vuk</p><p></p><p>Pred mnogim vratima sam čekao,</p><p>Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu.</p><p>I uvek kad se usta jedna predavala</p><p>i žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila…</p><p></p><p>Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci.</p><p>Poljupci koje strašno moljah,</p><p>duge noći koje grozničavo iščekivah…</p><p>na kraju behu kao zgažen cvet,</p><p>bez mirisa nestala lepota.</p><p>Iz mnogih postelja ustao bih tužan</p><p>kad je žudnja postala mi navika.</p><p></p><p>Bežeć' od užitka tražio sam san</p><p>opet novu želju i svoju samoću…</p><p>taj užitak moje je prokletstvo</p><p>jer nesrećnim me čini</p><p>da svaki san o njoj stvarnost uništava.</p><p></p><p>Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam,</p><p>da novom uhu svoju pesmu šapnem:</p><p></p><p>Brani se, najlepša moja, zakopčaj haljinu svoju,</p><p>opčini me, izmuči me nikad mi ne reci DA.</p><p></p><p>Herman Hesse</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 285209, member: 1970"] Stepski vuk Pred mnogim vratima sam čekao, Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu. I uvek kad se usta jedna predavala i žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila… Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci. Poljupci koje strašno moljah, duge noći koje grozničavo iščekivah… na kraju behu kao zgažen cvet, bez mirisa nestala lepota. Iz mnogih postelja ustao bih tužan kad je žudnja postala mi navika. Bežeć' od užitka tražio sam san opet novu želju i svoju samoću… taj užitak moje je prokletstvo jer nesrećnim me čini da svaki san o njoj stvarnost uništava. Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam, da novom uhu svoju pesmu šapnem: Brani se, najlepša moja, zakopčaj haljinu svoju, opčini me, izmuči me nikad mi ne reci DA. Herman Hesse [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваши омилени поеми
На врв
Bottom